Tardarisme / Rufianisme es ER (sense C) i post ERC

278

Tardà i Rufián, lìders del tardarisme i del rufianisme d’ER (sense C)

Joan Tardà distingeix entre el bon republicanisme d’Oriol Junqueras o “junquerisme” i el dolent independentisme de Quim Torra o “torrisme”. Nefast! Algú ho havia de dir.

1. La doctrina de Tardà, o “tardarisme” es la mateixa que la del seu company Gabriel Rufián o “rufianisme”.  Les “pirotècnies verbals”, com ho qualifica el president Torra, de l’ex diputat d’ER preocupen al partit “junquerista” perquè poden provocar una pèrdua de vots que pensaven esgarrapar de l’electorat de JxCat.

2. Per això Rufián salta a les xarxes al rescat del seu company amb el seu típic to xulesc. Escriu en espanyol: “Tardà ya defendía la independencia de Cataluña y la fraternidad con otros pueblos mientras quienes hoy le insultan quienes jaleaban los pactos vergonzantes de Pujol con PSOE y PP. Pactos vergonzantes que hoy se repiten en la Diputación de Barcelona. Lo voy recordando para que no se olvide”.

3. Rufián confon critica amb insult. I no ha d’oblidar que ell i el seu company Tardà son els primers que han parlat de “traïdors”. Rufián es el que dona lliçons parlant dels que s’han venut per 155 monedes de plata. Rufián es el principal negociador vergonyant i submís d’ER amb Pedro Sánchez, que lidera el partit dels GAL, Filesa, els ERE d’Andalucia, el 155, l’acord amb Ciudadanos, la repressió contra el sobiranisme

4. El “rufianisme” és com el “tardarisme”… Els bons catalans son els republicans del “junquerisme” i els dolents catalans son els sobiranistes / independentistes del “torrisme”.

5. Una primera pregunta es si el “tardarisme” i el “rufianisme” constitueixen la política de l’actual cúpula d’ER (sense C) que es el partit post ERC. Una segona pregunta es refereix a les declaracions de Rufián sobre el pedigrí catalanista, sobiranista i independentista dels politics i dels ciutadans que no son d’ER. (Pedigri: Genealogia d’un animal de pura raça). ¿Es Tardà un animal de pura raça? ¿Des de quan Rufián propugna la república catalana i la independència de Catalunya? ¿Des d’abans i amb més sacrificis que els exiliats i presos polítics catalans, molts dels quals son de JxCat?. Quin plantejament tan miop i sectari dels que diuen que volen eixamplar les bases de no se sap que…!

Comparteix aquesta entrada