Un “competent” incompetent en un règim en crisi

441

1. La gestió del president Pedro Sánchez, qualificada d’incompetent de manera generalitzada, es alarmant tenint en compte que s’ha autoproclamat “mando único competente” en la crisi del coronavirus. Quin competent més incompetent! Aquest cabdillisme tercermundista, estil franquista, està fora de lloc i de temps, sobretot a l’Europa democràtica del segle XXI.

2. El Govern PSOE/Podemos es fa seu el cabdillisme sanchista. Decideix aprofitar la forta crisis de la pandèmia per retornar al règim predemocràtic (espanyolisme, ultranacionalisme, centralisme, uniformisme, constitucionalisme desnaturalitzat, borbònic, coronavíric, militarista, autoritari, provincià, dependentista, annexionista, repressor…)

3. Sánchez rebutja una segona opció. La federal i la constitucional de l’estat de les autonomies. No practica federalisme ni autonomisme. La diputada Laura Borràs (JxCat) li diu: “Vosté no creu en les autonomies. Nosaltres tampoc”.

4. Queda una tercera opció. Aprofundir, promoure i defensar els drets humans, els drets i les llibertats de totes les persones i de tots els pobles. El sobiranisme català democràtic i pacífic es situa en aquest àmbit. El sobiranisme te la convicció que l’independentisme català endega una dinàmica política, cultural i institucional que es favorable a la democràcia, la llibertat, el progres i la convivència a Espanya. Paradoxal? No, perquè el sobiranisme vol que entre Espanya i Catalunya hi hagi una relació basada en la democràcia, la llibertat, la solidaritat, el respecte a la pròpia sobirania. Però Sánchez, com un de VOX qualsevol, també rebutja aquesta opció democràtica.

5. Uns des del Govern (PSOE, Podemos) i altres des de l’oposició (PP, CS, VOX)  demostren cada dia la seva incompetència. El règim espanyol, règim monàrquic, està en crisi. ¿Algú, que no siguin els media servils, dona suport a la postura, l’actuació i els discursos  de Felipe VI? ¿qui? Un altre factor determinant de la crisi del règim és l’actuació de Juan Carlos I, pare del rei actual i avi de les seves filles Elionor i Sofia. El rei jubilat està implicat en el cas del Corinavirus que sobreviurà a l’actual pandèmia encara que els incompetents dirigents dels partits del règim en crisi impedeixin la investigació d’aquest afer i d’altres de semblants.

Comparteix aquesta entrada