Ep, Espanya…. El Papa condemna la tortura i l’equipara al nazisme 

260

Ep, Espanya… El torturador Billy el Niño ha mort. Que la terra no li sigui lleu. El papa Francesc condemna tota tortura i l’equipara al nazisme.

1. El policía Billy el Niño va exercir a la temuda Brigada Político-social.  Ha mort de coronavirus, tranquil al llit, com molts dictadors i servidors de dictadures, molt condecorat pels seus serveis, ben pagat, amb bona pensió i sense ser jutjat. El Govern de PSOE/Podemos, de Pedro Sánchez i Pablo Iglesias, que es ven  com el mes “progre” del mon mundial, te la seva part de responsabilitat.  

2. El Papa Francesc es refereix sovint a la inhumana tortura practicada fins i tot en règims que pregonen ser demòcrates i respectuosos amb els drets humans i  les llibertats i els drets de totes les persones i de tots els pobles, Segueixen tres episodis protagonitzats pel Papa

3. Dia 22 juny 2014. Plaça de Sant Pere. Papa Francesc: “Reitero la ferma condemna de qualsevol forma de tortura. Convido a tots els cristians a treballar per abolir-la i sostenir a les víctimes de la tortura i les seves famílies “.

4. Dia 30 juliol 2016. Camps d’Extermini d’Auschwitz i Birkenau. Francesc està tota l’estona en silenci i prega. Escriu al llibre de memòria del camp: “Déu, tingueu pietat del teu poble. Senyor, perdó per tanta crueltat“. Després, parla des del balcó de l’arquebisbat de Cracòvia …“La crueltat no s’ha acabat a Auschwitz, ni a Birkenau. Avui es tortura a la gent. Avui, hi ha guerra i continua passant el mateix en tants llocs del món. He anat a Auschwitz i Birkenau a recordar el que va passar fa setanta anys. Quant de dolor! Quanta crueltat! ¡Com és possible que nosaltres, homes, creats a semblança de Déu, siguem capaços de fer el que s’ha fet! La crueltat no s’ha acabat a Auschwitz o a Birkenau. Avui també es tortura a la gent. Tants presoners són torturats per fer-los parlar. És terrible”.

5. Dia 16 gener 2018. Centre Penitenciari Femení de Santiago de Xile. Papa Francesc… “Estar privades de llibertat no és sinònim de pèrdua de somnis i esperances. És molt dur i dolorós. Ser privat de llibertat no és el mateix que estar privat de la dignitat. La dignitat no es toca, a ningú, es cuida, es custodia, s’acaricia. Per aquest motiu és necessari lluitar contra tot tipus de cotilla, d’etiqueta que digui que no es pot canviar, o que no val la pena, o que tot és igual. La reinserció ha de ser el somni de vostès. Una condemna sense futur no és una condemna humana, és una tortura”.

6. Catecisme de l’Església Catòlica. Tracta el terrorisme i la tortura en el mateix número 2297. “La tortura, que empra violència física  o moral, per arrancar confessions, per castigar culpables, intimidar als que s’oposen, satisfer l’odi, es contrari al respecte de la persona i de la dignitat humana”.

7. ¿Hi ha una declaració institucional adequada del ministre d’Interior, Fernando Grande-Marlaska sobre el torturador difunt?. Es conya. El Tribunal Europeu de Drets Humans ha condemnat cinc vegades l’estat espanyol per no investigar tortures a detinguts sota la seva custòdia. El nivell de la democràcia del règim espanyol monàrquic s’enfonsa. Està sota mínims.

 

 

 

 

 

 

 

Comparteix aquesta entrada