Coronavirus. Nadal i Gasol… pobrets!!!

203

Rafa Nadal i Pau Gasol han explicat a “El Mundo Deportivo” una iniciativa solidaria amb la Creu Roja. Benvinguda sigui, però…

1. L’espanyol Rafa Nadal, el català Pau Gasol, l’argentí Lionel Messi, el portuguès Cristiano Ronaldo… i tants altres, pobrets. Quina pena fan sense jugar i deixant de guanyar diners en ple confinament! Quin sacrifici! ¿Reflexionen sobre els efectes del corona virus en l’esport i en la vida ciutadana?

2. Tots ells, tot el que gira entorn l’esport d’elit, les polítiques esportives, els diaris esportius, els milions d’euros i de dòlars que s’hi mouen al mon capitalista, al mon comunista, al primer mon, al tercer mon… tot ha de ser objecte de reflexió i de debat. Caldria canviar la concepció i la vivència de la pràctica esportiva. Cal mantenir el seu sentit educatiu, saludable, de divertiment, de civisme, d’integració comunitària, de lògica i sana competitivitat. ¿Posarà la crisis de la pandèmia les coses al seu lloc? Una part substancial de la quantitat ingent de diner que es mou en la maquinària esportiva hauria de destinar-se a la investigació, a la ciència, a la sanitat, al benestar de la ciutadania, especialment dels sectors més marginats. ¿O no?

3. Però el realisme i l’experiència indiquen que quan la pandèmia sembli que hagi desaparegut… un bon i nombrós equip d’investigadors continuarà disposant d’una misèria de diners en comparació al que cobren per separat Nadal, Gasol, Messi, Ronaldo i altres… Serà la darrera i definitiva victòria del coronavirus.

 

Comparteix aquesta entrada