Llibertat en crisi a Espanya

414

Les llibertats, inclosa la d’expressió, trontollen en règims on la democràcia es feble. Democràcia i llibertat estan en crisi a Espanya. Hi ha episodis significatius….

1. El Govern PSOE/Podemos i el trifachito PP/VOX/CS fan pinya per negar-se a investigar el Corinavirus, cas que afecta la monarquia perquè implica a Juan Carlos, pare de Felipe VI i avi de Elionor i Sofia. No es un exemple democràtic de llibertat política i d’expressió.

 2. El cap de l’Estat Major de la Guàrdia Civil, José Manuel Santiago, va enviar un correu electrònic a les comandàncies de tot Espanya per demanar que identifiquessin les fake news (falses noticies) “susceptibles de provocar estrès social i desafecció a les institucions del govern espanyol“. El problema es si la informació crítica fonamentada es qualificada de noticia falsa. La qüestió també consisteix en que passa si el Govern espanyol es el que emet falses noticies per manipular la gestió del coronavirus.

 3. El Govern de la “autoridad única competente” (Pedro Sánchez) destina 15 milions d’euros a televisions privades Mediaset-Atresmedia. Així lliga a sectors informatius i condiciona la llibertat d’informació i la crítica. Hauria estat millor destinar els 15 milions d’euros a pal·liar les necessitats sanitàries, socials i econòmiques del coronavirus.

 4. La manca de llibertat afecta al sobiranisme democràtic i pacífic catalana amb exiliats i presos polítics. Un exemple. El president Carles Puigdemont es considerat com un perillós criminal violent per l’aparell polític, judicial i mediàtic espanyol. Però, en canvi, viu en llibertat a Europa on es tractat com un polític demòcrata i pacífic.

 5. Els partits espanyols PSOE/Podemos i PP/VOX/CS aprofiten la crisi del coronavirus i la mala gestió del Govern Sánchez per propiciar el retorn a l’estat predemocràtic. Un estat centralista que aniquila el constitucional estat de les autonomies i deixant constància que el federalisme espanyol es un bluf. Un estat espanyolitzat. Un estat borbònic i tapant informativament el Corinavirus. Un estat amb repressió dels drets i les llibertats de les persones i dels pobles.

Comparteix aquesta entrada