Fiscalia, Vox, Govern Pedro/Sánchez… prou!

252

1. QUE FÀCIL ES SER FISCAL I JUTGE, asseguts a la taula del despatx, mirant per la finestra i llegint diaris o informes, durant la crisi letal provocada pel coronavirus. Que fàcil és  ser fiscal fiscalitzant i jutje jutjant la tasca del personal sanitari i dels governants, d’Espanya i de Catalunya. Elles i ells, potser cometent alguna errada, es juguen cada dia la seva salut per atendre els infectats i per acabar amb la pandèmia. També els jutges i els fiscals s’equivoquen. Prou!!!

2. QUINA GUERRA MES BRUTA la d’alguns pamflets com Crònica Global / El Español que estan obsessionats en cercar la manera de destruir el president Quim Torra i els seus consellers com la consellera Alba Vergés. Quina guerra més bruta és la de VOX -i també del PP i Cs- en la seva obsessió de destruir els governs d’Espanya i de Catalunya, malgrat les seves diferències polítiques i en la manera de fer front al coronavirus. Prou!!!

3. EL GOVERN ESPANYOL DE PEDRO/PABLO, per la seva banda, aprofita la crisis pandèmica per exigir al Govern de Catalunya que ajorni el seu plantejament sobiranista i que s’esperi a reactivar  la mesa bilateral entre els Governs espanyol i català. Prou!!! El que ha de fer el Govern PSOE / Podemos és comprometre’s des d’ara mateix a no realitzar una política centralitzadora xucladora de les competències dels territoris, militaritzada, autoritària, repressora de les llibertats i dels drets de les persones i dels pobles. Ha de comprometre’s a fer front a l’altre virus, la Coronavirus…  i no aliar-se amb el trifachito PP / VOX / Cs per paralitzar la investigació d’aquest escàndol. Prou!!!

4. SALA-I-MARTIN CRITICA L’“USURPADOR” ILLA. L’economista Xavier Sala-i-Martin torna a les xarxes socials a posar el dit a la llaga del ministre espanyol Salvador Illa que adverteix al Govern de Catalunya que no pot decidir desconfinar els nens, perquè aquesta decisió depèn d’Espanya. Sala-i-Martín replica amb contundència: “Aquesta gent del Govern central no els  vàrem escollir per a que gestionessin la sanitat! Es una irregularitat democràtica que usurpa el poder de decisió dels qui realment van ser escollits per la ciutadania per a tractar els problemes sanitaris: el Govern de la Generalitat (…) I si la sagrada Constitución els hi dona la capacitat legal d’usurpar el poder de la gent que ha estat democràticament elegida per gestionar la nostra salut, dons mira, una altra raó per la qual aquesta Constitució és una gran i sagrada farsa”. Prou !!!

 

 

Comparteix aquesta entrada