Al final del túnel… caos repressor o solidaritat/llibertat

241

Al final del túnel del confinament, del coronavirus i també del Corinavirus… ¿què trobaran els que hi arribin vius? ¿L’Apocalipsi?…

1. ¿Què hi haurà al final del túnel del coronavirus i també, per què no, de la Corinavirus? Els diccionaris indiquen que “apocalíptic” significa “catàstrofe”, “que inspira horror”. Es el sentit més estès. Els diccionaris també indiquen que “Apocalipsi” és un «antic escrit jueu o cristià que pretenia manifestar, mitjançant una revelació celestial, un coneixement fins llavors secret del passat, del present i del futur».

2. L’Apocalipsi és el darrer llibre del Nou Testament, escrit a finals del segle I. El seu autor, sant Joan envellit, vivia exiliat a la illa grega de Patmos degut a la persecució de que els primers cristians eren objecte per part de l’emperador romà Domicià. Persecucions, presos i exili formen part de la vida de les persones i dels pobles.

3, El llenguatge i les imatges de l’”Apocalipsi” tenen aquest to que avui se’n diu “apocalíptic” però, el seu objectiu i en el fons es tracta d’un missatge d’esperança pels creients i d’esperança en la condició humana malgrat totes les dificultats. Al primer verset del llibre està escrit: “Revelació de Jesucrist, que Déu li donà perquè fes conèixer als seus servents allò que aviat s’ha de complir”. El darrer verset diu així: “Que la gràcia de Jesús, el Senyor, sigui amb tothom”.

4. Baixant el nivell cultural de l’”Apocalipsi” a unes declaracions de Juan Carlos Campo, ministre de Justicia del Govern espanyol de Pedro/Pablo, es troba la fòrmula màgica i patriòtica que aquest va explicar per acabar amb la pandèmia. El ministre va dir fa uns dies: “Arribarem al final del túnel amb llàgrimes als ulls però també amb la unitat i l’orgull de ser espanyols”.

5. Declaracions ministerials a banda, al final del túnel hi haurà caos, centralització, repressió, autoritarisme… O hi haurà esperança, benestar, solidaritat, llibertat per les persones i els pobles.

 

 

Comparteix aquesta entrada