Coronavirus. Espanya militaritzada

385

¿Massa  ministres i consellers fent rodes de premsa diàries sobre el coronavirus? Discutible. El que es indiscutible és que hi ha massa militars, guàrdies civils i policies nacionals enlloc de personal sanitari.

 

1.   La gestió del Govern espanyol (PSOE/Podemos) vol donar aquesta imatge militaritzada per terra, mar i aire. Com ho faria un Govern trifachito de PP, VOX i del CS en liquidació.

2. Tant es així que fins i tot presenten a Felipe VI amb uniforme de camuflatge. Lluent, ben net i planxat. ¡Quina estètica tan anacrònica i poc europea per l’Espanya del segle XXI post pandèmia amb milers d’infectats i de morts!.

 3. Hom pot recordar el magistral “Nulla estetica sine etica” del catedràtic José Maria Valverde, a l’any 1965. Fou en solidaritat amb companys universitaris castigats  pel general Francisco  Franco, el dictador que va imposar el pare de Felipe VI com a rei.

 4. Estètic i sobretot ètic seria ara que una part substancial del pressupost dedicat a la Zarzuela, a la despesa militar, a la venda d’armament a dictadures com la de l’Aràbia Saudita fos destinat al combat contra el coronavirus i a ajudar als milers i milers de persones afectades per la crisis sanitària i socioeconòmica des d’ara i en el futur. Estètic i sobretot ètic també seria anar a fons en el cas de Corina. PSOE, PP, VOX i Cs, sense ètica ni estètica, amaguen el Corinavirus darrera la rojigualda de la unitat espanyola.

 5. La sentencia sencera de Valverde es tota una tesi, tot un compromís, tot un objectiu. Deia i diu així: “Nulla estètica sine ètica, Ergo apaga y vámonos”.

 

 

Comparteix aquesta entrada