Coronavirus. Elogis al poble i al confinament. Crítica al Govern espanyol

240

El poble ha de ser elogiat i el confinament ben rebut, però el Govern espanyol ha de ser criticat per la seva incompetencia

 

1. Elogi entranyable a la gent que cada capvespre surt aquests dies a balcons i terrasses per aplaudir i solidaritzar-se amb el personal, sobretot sanitari, que vetlla per la salut dels conciutadans contra el coronavirus. Aquesta complicitat es dona a Espanya però forma part de l’adn de la ciutadania de Catalunya. Sintonitza amb l’esperit de les grans manifestacions als carrers, com les del 11 de Setembre, en aquesta darrera dècada. Milers i milers d’homes i dones, joves i grans, de diverses ideologies, junts, compartint ideals polítics de manera cívica i que s’expressen a les urnes... encara que siguin apallissats.

2. Mentre, el Govern espanyol navega desorientat per un mar desconegut i xoca amb les encrespades onades que arrosseguen  milers d’infectats i de morts que fan trontollar el vaixell. El seu president, Pedro Sánchez, autoproclamat “autoridad única competente” de manera irracional i molt “a la española”, s’ha vist obligat a donar la raó al president català, Quim Torra, que des del començament de la crisi ha vingut demanant “el confinament total excepte per als serveis essencials” com millor sistema per combatre el virus. Sánchez dona la raó a Torra. Però Sánchez no te la dignitat ni la valentia de reconèixer-ho malgrat que polítics i periodistes espanyolistes han estat tot aquests temps desqualificant sistemàticament a Torra.

3. El Govern centralista espanyol de Sánchez, que compta amb el suport adulador dels nostrats monàrquic Miquel Iceta i Ada Colau al capdavant, tindrien que fer una petició al Govern sobiranista català de Torra. Haurien de demanar al Govern català que es fes càrrec de la governació de l’estat per fer front a la pandèmia donada la incompetència de l’executiu espanyol i de la classe política espanyola. ¿Per què no?

4. I tots aquells (polítics, periodistes, diaris com La Vanguardia i El Periódico… ) que s’han dedicat a criticar de manera vergonyant la proposta del Govern Torra a favor del confinament total tindrien que ser confinats d’immediat. Haurien de ser sotmesos a un confinament total, al menys fins que s’acabi la pandèmia, perquè els seus serveis no son essencials per mantenir la salut i la convivència a Espanya i a Catalunya.

 

Comparteix aquesta entrada