El centralista espanyol Sánchez fa cas del sobiranista català Torra

390

El president centralista d’Espanya, Pedro Sánchez, fa cas al president sobiranista de Catalunya, Quim Torra.

1. Han tingut que transcórrer dues llargues i doloroses setmanes amb 72.248 infectats i 5.690 morts a l’estat. ¿Quants infectats i quantes morts a Catalunya i Espanya s’haguessin pogut evitar si el Govern Sánchez hagués fet cas al Govern Torra? ¿Qui es el principal responsable d’aquestes morts, oh “autoridad única competente”?

2.Torra ha estant demanant, amb l’aval d’experts catalans i internacionals, des de fa dues setmanes el confinament total, menys els serveis essencials, per lluitar contra el coronavirus. Finalment Sánchez dona la raó a Torra. Però el president espanyol no te l’elegància ni la valentia de reconèixer que el president català tenia i te raó.

3. Al contrari, la classe política espanyola, des del PSOE a VOX, i la caverna  mediàtica d’allà i d’aquí, s’han dedicat a desqualificar i a intentar destruir a Torra. Es públic i notori que en aquesta feina antidemocràtica hi ha nombrosos personatges com, entre altres, Salvador Illa, Fernando Grande-Marlaska, Margarita Robles, José Zaragoza, Miquel Iceta, Eva Granados, Ada Colau, Jessica Albiach, Ermest Urtasun i un llarg etcétera. També podrien citar-se nombrosos periodistes que potser ara es millor oblidar els seus noms. Tots ells haurien de ser ja confinats al menys fins que acabi la pandèmia perquè el seu servei no es essencial.

4. La resposta del molt honorable president Quim Torra, al comentar la compareixença del president  Pedro Sánchez en la nit d’aquest dissabte, demostra la seva qualitat humana i la seva altura política que s’ha fet gegantina en aquesta crisi sense precedents. Cap retret. Satisfacció per haver adoptat una mesura necessària demanada des de Catalunya per la que Torra s’hi ha partit la cara i ha rebut cops bruts de tota mena. Ara cal, segons Torra, concretar les mesures econòmiques i socials a prendre de manera urgent.

5. Les darreres paraules de la compareixença de Torra són aquestes: “Vull agrair al president del govern espanyol que hagi escoltat finalment les demandes de Catalunya. Ara cal intensificar el suport al sistema de salut i als serveis d’emergències i de protecció civil per guanyar aquesta lluita compartida per l’esperança i la vida”. 

Comparteix aquesta entrada