Coronavirus. Buch: El Govern espanyol vol subordinació

397

“El otro también existe y merece ser respetado aunque sea muy distinto”. Així acaba l’article “A casa, que viene tormenta” de Lluis Foix publicat a www. foixblog.com

1. Hi ha, però, ha diverses formes de tractar l’altre. Per exemple, en el cas de les accions contra el coronavirus.

2. Els governs espanyol i català tenen dues maneres diferents de tractar-se entre si i de tractar a la ciutadania. Això es veu molt clarament en la situació específica del drama que es viu i es pateix a Igualada i la Conca d’Òdena. El Govern de Quim Torra vol aplicar mesures mes dures en be de la ciutadania i dels afectats. El Govern de Pedro Sánchez s’hi oposa amb l’argument de que ell es la “autoridad única competente”.

3. El conseller d’Interior, Miquel Buch, que coneix molt millor la situació que Sánchez i el seu ministre de Sanitat, Salvador Illa, replica: “El Govern espanyol vol subordinar la Generalitat abans que treballar conjuntament”.

4.  Així el català Illa, la quota catalana en el Govern espanyol i gens expert en temàtica sanitària, està al servei del “ordeno y mando” de Sánchez, i no al servei dels catalans d’Igualada. I els altres, els catalans d’Igualada, també existeixen encara que siguin molt diferents a la ciutadania d’altres territoris.

 

 

Comparteix aquesta entrada