Coronavirus. Desastre i incompetència a Espanya

361

Espanya ja supera a Xina en nombre de morts, més de 3.500, pel coronavirus. Desastre.

1.Un periodista va preguntar ahir al ministre Salvador Illa: “Alemanya i Estats Units compren gran quantitat de coloquina, medicament contra la malària que a Xina ha demostrat ser eficaç contra el coronavirus. ¿Fa Espanya una compra extraordinària d’aquest medicament?. Resposta  d’Illa: “No conec aquest medicament”. Incompetencia.

2. El president Quim Torra, per la seva banda, deixa ben clara cada dia des de fa setmanes la seva postura per combatre la pandèmia.  Posició  sensata i avalada per nombrosos experts catalans i espanyols.

3. El president català demana el confinament urgent i total amb l’excepció dels serveis essencials (per a subsistència  i subministrament de la població) en els territoris, com Catalunya i Madrid, on el virus es mes actiu i letal. Aquesta es la postura adoptada a Wuhan, Lombardia, Tirol, Baviera, Rio de Janeiro, Nova York, Califòrnia, Igualada. Autonomies com Murcia, Andalusia i Castilla-León també ho demanen.

4.Torra, a més, demana al Govern central….  protecció de les persones amb una renda de ciutadania bàsica i universal; suport a pimes i autònoms; suspensió de pagament d’impostos, lloguers i subministraments; reforç màxim en el sistema sanitari i assistencial.

5. La resposta del Govern central es negativa. Hi ha un únic  responsable del desastre del coranavirus (milers de contagiats, centenars i centenars de morts, terribles conseqüències sòcio-econòmiques) a l’estat espanyol. El responsable es qui, com un cabdill tercermundista, s’auto proclama “autoridad única competente”, Pedro Sánchez, president del Govern espanyol (PSOE/Podemos). L’escriptor Jordi Galves precisa: “Autoritat per manar però incompetent per fer-se’n responsable”.

 

 

 

Comparteix aquesta entrada