Confinament total. Torra noqueja a la ministra d’Exteriors

394

El president Quim Torra a la BBC

El president Quim Torra noqueja a Arancha González Laya, ministra d’Exteriors del Govern espanyol, en el combat sobre el confinament total.

1. CONFINAMENT TOTAL NECESSARI. El president Torra ha insistit un cop, ara a la BBC, que la situació de la pandèmia exigeix el confinament total de Catalunya però que el Govern central s’hi oposa. Torra, les seves gestions i declaracions, provoquen urticària al Govern espanyol, que està atrapat per la seva mala gestió contra el coronavirus.

2. LA MINISTRA ENGANYA. L’endemà mateix, la ministra d’exteriors, en nom del seu Govern, compareixia a la mateixa BBC per desmentir al president català emprant conceptes enganyosos amagant-se amb la bandera de la unitat espanyolista. Després escrivia aquest tuït en anglès: “47 milions d’espanyols estan confinats a casa seva, en un dels bloqueigs més durs a Europa. Aquest és el moment per a la unitat. Els ciutadans demanen als governs centrals i regionals d’Espanya que siguin tan responsables com ells. Espero que el senyor Torra escolti”.

3. TORRA CONTRADIU A LA MINISTRA. El president Torra responia a la senyora González Laya en un altre tuït també en anglès: “T’estic escoltant perfectament. Si se suposa que hi ha 47 milions d’espanyols confinats a casa seva, ¿com és que van a treballar els no funcionaris públics? Vull que tots aquells treballadors (per la seva seguretat) estiguin confinats a casa, tret dels sectors essencials”

4. ¿QUANTS MILERS DE MORTS FAN FALTA?. En definitiva, Torra exigeix al Govern espanyol que autoritzi, com a mínim, a Catalunya el confinament total Com es fa a altres territoris on el focus pandèmic ho fa necessari. Com Wuhan (Xina), Lombardia (Italia), Tirol (Àustria), Baviera (Alemania), Rio de Janeiro (Brasil), Nova York i Califòrnia (Estats Units), Igualada (Catalunya). ¿Quants centenars o milers de morts hi han d’haver per tal que el Govern espanyol decreti el confinament total, per exemple, a Catalunya i a Madrid, per evitar l’expansió brutal de la pandèmia i l’alarmant creixement del nombre de morts, i assegurar la tasca adequada dels serveis sanitaris?

 

 

Comparteix aquesta entrada