Ruptura monàrquica i servilisme dels diaris espanyols

408

La monarquia d’Espanya es trenca des de fa temps però els diaris espanyols, com La Vanguardia, mantenen un servilisme informatiu en forma de silenci o manipulació.

1. SILENCI SOBRE LA REINA SOFIA. Un comunicat de la Casa del Rey signat al Palacio de la Zarzuela el 15 de març, demostra la ruptura monàrquica protagonitzada pels dos principals borbons, Juan Carlos I i Felipe VI. En síntesi, Felipe VI diu que trenca amb el seu pare Juan Carlos. El fill renuncia a una herència del pare i decideix que Juan Carlos deixi de percebre l’assignació fixada en els pressupostos de la Casa del Rey. El comunicat no diu res de la reina Sofia, esposa de Juan Carlos I i mare de Felipe VI. L’escàndol esclata gràcies a informacions aparegudes a la premsa internacional, no a l’espanyola, sobre elevadíssims i obscurs ingressos d’origen i destí que no s’adeqüen a la legalitat ni a criteris de rectitud e integritat institucional i privada.

2. CAL UNA INVESTIGACIÓ A FONS. El comunicat reial no és el punt final d’aquesta tenebrosa història. Al contrari, resten plantejats nombrosos interrogants de caràcter corrupte, econòmic, jurídic, polític, democràtic, institucional, reial i constitucional. Cal una investigació judicial. També cal una investigació parlamentaria a fons, encara que PSOE, PP, CS i VOX hagin format una aliança espanyolista i antidemocràtica per impedir-ho per tal de blindar la figura de Felipe VI amb l’excusa de la inviolabilitat.

3. REFERENDUM, SOBIRANIA, REPÚBLIQUES. Un referèndum sobre monarquia o república es necessari a l’Espanya del segle XXI. El poble espanyol ha de decidir el seu present i el seu futur, lluny com estar aquell temps del “atado y bien atado” del dictador Francisco Franco. El sobiranisme/independentisme te encara mes sentit a la Catalunya d’ara i aquí, assetjada per discursos borbònics i per la repressió institucional, política, policial i mediàtica. A l’horitzó és dibuixa una entesa entre les repúbliques d’Espanya i de Catalunya basades en  la democràcia, la llibertat, la solidaritat i  la mútua sobirania. El respecte dels drets i de les llibertats de totes les persones i de tots els pobles han de ser constitutius d’ambdues repúbliques.

4. DEL CORONAVIRUS A LA CORINA INVIOLABLE. Tot això es dona en una situació convulsa en que conflueixen diverses corones.  Coronavirus amb morts i crisis socioeconòmica, sobretot a Madrid.  Corona franquista. Corona borbònica amb proclamacions, herències i abdicacions. Corona republicana. Corona irresponsable. Corina inviolable. Aquestes corones es barregen, i cap amaga a les altres. Totes requereixen resposta adequada, des del coronavirus a la Corina.

Comparteix aquesta entrada