El jurament del rei no es paraula de Déu

523

El rei, tampoc el rei espanyol, no és Déu. El jurament del rei, tampoc el del seu pare, és paraula de Déu.

 
1. PARLAR, ESCRIURE, SILENCI. Som els llibres que hem llegit. L’Evangeli de Joan proposa… “Al principi existia la Paraula. La Paraula estava amb Déu i era Déu (…) Per ella tot ha vingut a l’existència (…) En ella hi havia la vida (…) A tots els qui l’han rebut, als qui creuen en el seu nom, els ha concedit de ser fills de Déu. No han nascut per descendència de sang ni per voler humà, sinó de Déu mateix. La Paraula s’ha fet carn i ha habitat entre nosaltres”

2. VIVA FRANCO, VIVA EL REY configuren una línia de continuïtat però sense futur. Felipe VI és fill de Juan Carlos I, imposat com a rei pel dictador Francisco Franco. El pare de Felipe VI, que va jurar fidelitat al caudillo y als seus Principios del Movimiento Nacional, és l’avi d’Elionor i Sofia. Franquisme i monarquia formen part del atado y bien atado del general Franco. Un cop tot deslligat te sentit el republicanisme. República catalana i República espanyola.

3. (Una acotació sobre qui se situa en la situació establerta, no en l’exigència cristiana)…. LORENA ROLDAN (CS) MONSTRUOSA per la seva manca d’humanitat vers els presos polítics i les hores de permís de Jordi Cuixart. El judici del TS és injust per a molts juristes. Però en la hipòtesi de que fos just cal deixar clar que una justícia sense humanitat no es justícia. Sant Tomàs d’Aquino: “Justícia sense misericòrdia es crueltat”. Papa Francesc: “Sense misericòrdia no hi ha justícia”. Tomàs d’Aquino i Francesc mereixen una credibilitat que no te Lorena Roldan.

 (Comentaris d’oriolgroc a articles de Miriam Díez i Jordi Barbeta publicats a www.elnacional.cat)

 

 

 

 

 

 

Comparteix aquesta entrada