Pragmatisme màgic de Rufián amb peus de fang

529

El diputat (sobiranista?) Gabriel Rufián (ERC), el de les 155 monedes de plata acusant de traïdor al president Carles Puigdemont, és un “pragmàtic màgic” amb peus de fang.

1. FEIXISMES. Gabriel Rufián, gentil quan es dirigeix al president Pedro Sánchez en el Congrés de Diputats en l’imposat castellà perquè el català hi és prohibit… Diu: “Hi ha tres feixismes. L’assassí, el que mata a Sonia Rescalvo i Guillem Agulló. El barroer, el que es grava amb subfusells. El pitjor, el de corbata, uniforme i toga. ERC s’enfrontarà a tots. De moment tregui les medalles a un torturador i dignifiquem la memòria de Companys”.

2. MARLASKA. Però Rufián, dialogant amb els repressors però agressiu amb JxCat, s’oblida d’exigir a Sánchez que el seu ministre d’Interior, Fernando Grande-Marlaska, conegut per “Marlaska”, retiri les condecoracions lliurades als policies espanyols que utilitzaren les porres contra els manifestants que protestaven després de la sentencia del desprestigiat Tribunal Suprem. Rufián, dòcil, calla. No fos cas que el volàtil Sánchez s’incomodés i la taula per parlar, o xerrar, o el que sigui  se’n vagi a norris.

3. PRAGMATISME?. El diputat d’ERC actua així, diuen, per “pragmatisme”. Aquest nou episodi demostra que Rufián i tots els rufians son uns “pragmàtics màgics” amb peus de fang.

4. UN ALTRE PRAGMATISME. En canvi, la diputada Miriam Nogueras (JxCAT) ha intervingut serena i sense histrionisme al Congres…“El Govern (espanyol) de coalició ens diu que parla i premia l’independentisme ‘pragmàtic’. No hi ha res mes pragmàtic que posar en pràctica la voluntat dels ciutadans”. Les seves paraules han intentat ser silenciades per la presidència de la Cambra amb constants interrupcions. D’això, el Govern Sánchez i la seva majoria minoritaria al Congrés en diuen diàleg. Es a dir, un mediador internacional és imprescindible en la taula de negociació si realment és de negociació per no ser enganyats una altra vegada pel Govern espanyol del color que sigui.

5. PRAGMATISME MÀGIC. Síntesi per aclarir el significat de les paraules. 1/ El sobiranisme pragmàtic autèntic practica sobiranisme. 2/ El pragmatisme màgic o sobiranisme fals practica autonomisme disfressat de sobiranisme.

 

Comparteix aquesta entrada