Arguments cristians contra el mitinesc bisbe Argüello

273

Hi ha sòlids arguments cristians i catòlics per desmuntar el que el mitinesc Luis Argüello, bisbe de Valladolid i secretari general de la Conferencia Episcopal Española, declara al diari ultra espanyol “El Mundo”.

1. “UNIDAD” IMPOSADA. Argüello afirma que “la unidad de España es un bien que se ha mantenido a lo largo de los siglos”. Hauria d’afegir i reconèixer quelcom tan poc cristià, com l’inquisició eclesiàstica i castellana,  que aquesta “unidad” s’ha  imposat moltes vegades per la força de les armes, no per la força de la raó i del pacte. També hauria de dir que la personalitat nacional de Catalunya s’ha mantingut al llarg dels segles, i que la nació catalana és tan respectable com la nació espanyola.

2. “UNIDAD” FRANQUISTA. Ai, bisbe Argüello, ai… Ignora que la “unidad” dels Reyes Católicos és un mite y no es catòlica. S’oblida de dir que la “unidad” fruit de les dictadures militars, del franquisme i de la imposada per qualsevol règim espanyol no és democràticament legítima. La “unidad” que es manté amb repressió judicial, política i policial es immoral. La “unidad” que implica l’exili, la presó i la persecució de demòcrates  i pacífics catalans és un escàndol i trenca la convivència

3. RESPECTAR TOTS ELS POBLES. Hi ha un be superior a la “unidad” espanyola que és pecat d’idolatria qualificar-la de sagrada. El be superior en política, segons la Doctrina Social de l’Església Catòlica, és el respecte i la promoció dels drets i les llibertats de totes les persones i de tots els pobles.

 

 

 

Comparteix aquesta entrada