Les enquestes indiquen la majoria sobiranista  

417

La majoria sobiranista / independentista s’enfortirà en les properes eleccions catalanes, segons les enquestes com la de La Vanguardia (09.02.2020). Segueixen algunes dades significatives…

1. La majoria sobiranista creix i es consolida amb 74 escons: ERC, 37; JxCat. 31; CUP, 6 escons. Així és malgrat l’obsessiva repressió institucional, judicial, policial, política, mediàtica i del 155 (PP, PSOE, CS, VOX).

2. La legítima pugna per liderar el sobiranisme entre ERC i JxCat es manté oberta, tenint en compte l’experiència electoral i política acumulada i el carisma de l’exiliat Carles Puigdemont i el pres Oriol Junqueras.

3. Un trifachito autonomista pot donar-se si hi ha un pacte entre ERC, 37 escons; PSOE, 27; Podemos, 10… que aconseguirien 74 escons, empatant amb la majoria sobiranista.

4. La força electoral i política de JxCat és clau per impedir que ERC no caigui atrapat en la temptació de configurar un Govern autonomista a Catalunya amb els monàrquics Miquel Iceta (PSOE) i Ada Colau (Podemos).

5. La dreta espanyolista s’enfonsa i queda amb 24 escons: CS, 12; PP, 8; VOX, 4 escons.

6. L’ultra espanyolisme franquista de VOX es lamentable però marginal a Catalunya la qual cosa es una nova demostració de que la correlació de forces i la realitat nacional de Catalunya  és diferent de la nació espanyola.

7. L’unionisme, falsament auto denominat constitucionalista, es queda com a màxim en 61 escons, a 13 del sobiranisme que obté 74 escons. El repartiment dels escons unionistes és aquest: PSOE, 27; Comuns, 10; CS, 12; PP, 8: Vox, 4 escons.

8. Els 24 escons espanyolistes que perd CS poden distribuir-se així: 10 pel PSOE; 4 pel PP; 4 per VOX; 2 per Podemos. Quedarien 4 escons per assignar.

9. El PSOE queda esclau dels vots que rep de CS i, per tant, està obligat a practicar una política conservadora, centralista, crispada, centralista.

10. Els grupuscles separats de l’arbre catalanista fracassen. Votar aquests grupets, com el de Marta Pascal, es llençar el vot, afavorir la dreta ultra, donar aire a l’espanyolisme del PSOE i de Podemos, blanquejar la repressió.

11. Les dades d’aquesta enquesta signifiquen el fracàs de la repressió del règim espanyol.

12. Aquestes dades representen el fracàs de Miquel Iceta,  monàrquic i fracassat federal espanyol, per auto proclamar-se futur president de Catalunya.

13. L’enquesta de La Vanguardia implica el fracàs de la línia informativa i editorial de la pròpia La Vanguardia, diari espanyol activista contrari al sobiranisme / independentisme català democràtic i pacífic.

Comparteix aquesta entrada