El PSOE menysprea els presos polítics i es treu la màscara

228

El PSOE es treu la màscara que amaga el seu autèntic rostre al no assistir a la compareixença dels presos polítics catalans en la comissió del Parlament que investiga l’aplicació del 155 repressor.

1. L’absència del PSOE de Miquel Iceta mostra la seva escassa voluntat democràtica, dialogant i humanitària. El seu menyspreu als presos polítics catalans. Sintonitza amb l’estil de PP, CS i VOX. Aquest episodi es produeix l’endemà del lamentable espectacle viscut al darrer ple del Parlament. L’escriptor Víctor Alexandre escriu tres tuïts al respecte…

2. Curiós independentisme aquest, que dona suport al govern d’Espanya i enderroca el govern de Catalunya. Es una tècnica nova: apuntales la casa de l’opressor i dinamites la teva, legitimes la seva opressió i deslegitimes les teves institucions. Se’n diu “tècnica de la indignitat”

3. Si el que es vota al Parlament de Catalunya, segons el veredicte de les urnes, no té cap valor i qualsevol organisme franquista pot treure i posar presidents i diputats en funció de la seva afinitat al Règim, el Parlament, els seus diputats i els seus vots tampoc no tenen cap valor.

4. El president Quim Torra ha dit que acatar les accions dictatorials espanyoles desballesta el Parlament de Catalunya. ¿Qui no ha aplaudit? PP, Partit Socialista, Ciudadanos i ERC. Una foto per a la historia.

5. Darrera consideració, al marge dels comentaris d’Alexandre. Oriol Junqueras ha insistit en la seva compareixença que cal dialogar amb tothom, especialment amb els que més discrepen del propi plantejament polític. Cal precisar, però, que aquest hipotètic diàleg amb els discrepants es paper mullat si no es dialoga amb els més propers. Les forces sobiranistes han de dialogar sempre entre si… a menys que l’objectiu sigui configurar un trifachito autonomista a Catalunya (ERC, PP, UP). Jordi Turull reclama unitat sobiranista / independentista.

 

 

Comparteix aquesta entrada