Pensaments sobre condició humana i fe

535

Esteve Rodríguez és un internauta que exposa en les xarxes socials pensaments sobre la condició humana i la fe cristiana. Eficaç via per pensar i debatre.

0. Esteve Rodríguez (@CopasLuis) es presenta així: “Matemàtic. Però sobretot: cristià que, en virtut d’això, busca no ser un ciborg sotmès a les lleis de la innovació i que per això mateix tuiteja “. Un ciborg és una persona a la qual se li ha incorporat o implantat un aparell electrònic com una part més del seu organisme o com una extensió dels seus sentits.

1. “Sèneca afirmava ‘El que és veritat és meu” volent dir que una persona raonable fa seva la veritat, independentment de si ve d’amics o d’enemics “.

2. “Molts biòlegs es declaren monistes. Per a ells no hi ha res més que la matèria. En realitat, són uns dualistes que han trencat el vincle entre esperit i matèria, i que no s’adonen que el que els permet dir que tot és matèria és exactament l’esperit “(Oliver Rei)

3. “El cientifista nega sentit a la fe, perquè no veu la possibilitat de la creença des de ‘el problema humà’, sinó només des de ‘una problemàtica científica’. I aquesta problemàtica no captura en gairebé per a res la primera; al contrari, la margina i l’amaga “.

4. “Si exigeixo que Déu és una teoria científica, no serà Déu i justificaré el meu ateisme”.

5. “No és veure per creure, sinó creure per veure”.

6. “En el Credo no diem ‘Jo crec que Déu existeix, que ell és el Pare Totpoderós, etc” … sinó que diem: “Crec en Déu’ (in + acusatiu), que designa un moviment cap, un impuls tangencial, mai aconseguit, el de el desig que tendeix cap a l’altre “(Fabrice Hdsjadj)

Comparteix aquesta entrada