Investidura. Espanya trencada / Zaragoza / Abascal. I el rei

274

Santiago Abascal (Vox) i José Zaragoza (PSOE)

El lamentable espectacle del debat d’investidura al Congrés demostra que hi ha una greu crisi democràtica i de convivència a Espanya, no a Catalunya.

 

1. ESPAÑA ROTA”. Les causes de la “España rota” no son les que un dia va dir el feixista José Calvo Sotelo. Els responsables de que l’estat espanyol estigui trencat son els propis espanyols i el seu pervers funcionament institucional. El feixisme amb rostre de VOX també te una forta presència s Espanya propiciat pel sectarisme de PP, CS i PSOE. Mentre, el feixisme es marginal i grupuscular a Catalunya. Espanya està trencada degut a la falta de democràcia. En canvi, el sobiranisme català enforteix la democràcia.

 2. PSOE DELS GAL I ETA.  La manca de tarannà democràtic en la política del règim espanyol es evident en casos com el de José Zaragoza (PSOE) i Santiago Abascal (Vox). El comportament brut i demagògic d’ambdós individus és coincident. Zaragoza diu que els dirigents de JxCat són  com els feixistes de VOX perquè voten “no” a  la investidura de Pedro Sánchez. Aquesta línia argumental  és la mateixa que l’emprada per Abascal quan acusa al PSOE de pactar amb Bildu/ETA. Zaragoza i Abascal també podrien afegir que qui pacta amb Bildu es el PSOE dels GAL (terrorisme d’estat)

 3. PREGUNTES AL REI. ¿Que hi pinta el rei en aquest lamentable espectacle? ¿Res?. Felipe VI ¿Pensa que aquest show  perjudica a la Corona i, sobretot, al país, a la convivència i a la seva desprestigiada democràcia? ¿Què pensa de la intervenció volàtil i sense concretar compromisos de Pedro Sánchez? ¿Què pensa de la crispació airada de Pablo Casado (PP),Santiago  Abascal (VOX) i Inés Arrimadas (CS) que es presenten com els grans defensors de la monarquia i la Constitució? ¿Què pensa de les intervencions respectuoses i democràtiques dels independentistes Gabriel Rufián (ERC) i Laura Borras (JxCAT), cadascú amb el seu estil, i també de la de Pablo Iglesias (Unidas Podemos)?

 

 

 

 

 

 

Comparteix aquesta entrada