Nadal de Puigdemont fins la victòria final

385

L’exiliat Carles Puigdemont, eurodiputat malgrat la repressió del règim espanyol i 130e president de la Generalitat de Catalunya, desitja un bon Nadal fins la victòria final.

1. El president Puigdemont escriu aquest tuit: “Que tingueu un bon Nadal, i que ni avui ni mai no ens falti el record per a tots els qui aquests dies no poden ser amb nosaltres. De Nadal en Nadal fins a la victòria final”.

2. Un dels ingredients humans i cristians de la victòria final és la llibertat de les persones i dels pobles. També és un ingredient substancial de la victòria cívica i política del poble. Una frase de la felicitació per part del Consell per la República Catalana (www.consellrepublica.cat), que presideix Puigdemont, ho sintetiza amb aquestes paraules: “La llibertat no és cara per ser escassa, sinó escassa perquè s’ha de guanyar”.

3. Aquest plantejament s’ha d’aplicar als presos, exiliats i perseguits polítics catalans. Molts internautes comenten les consideracions del president. Un d’ells es refereix a la figura clau de la festivitat del Nadal, Jesús de Natzaret. Ho fa escrivint que Jesús, nascut i vivent en la marginalitat, i els seus pares varen tenir que marxar a l’exili d’Egipte per ser perseguits pel repressor rei Herodes, representant de la legalitat establerta. I segueix amb unes paraules pronunciades per Jesús anys després per explicar el seu missatge… “Veniu, beneits del meu Pare… era a la presó, i vinguéreu a veure’m (…) Aparteu-vos de mi, maleits, estava a la presó, i no em va visitar” (Mateu 25, 34-41). Ahí lo dejo, que diria el gran i incisiu advocat Gonzalo Boye que posa en escac i mat a l’aparell judicial espanyol, poderós aparenment però amb peus de fang.

Comparteix aquesta entrada