Collonades del “Ciudadano” Iceta

406

El “ciudadano” Miquel Iceta, als seus 60 anys i 45 anys de polític,  proposa collonades. Una collonada és una “dita extravagant, enutjosa o poc important” (Diccionari de la Llengua catalana. Institut d’Estudis Catalans).

1. ERC/PSOE O JXCAT. Així es posa de relleu de forma esclatant des del passat cap de setmana congressual. El monàrquic “ciudadano” Iceta, que defensa un federalisme espanyol fracassat, ha estat escollit a la búlgara per dirigir la sucursal del PSOE a Catalunya. El seu objectiu es ampliar la base d’aquest partit espanyol amb els votants de l’espanyolista Ciudadanos i alhora aspirar a presidir una espanyolitzada Generalitat de Catalunya. Votar Iceta es votar Ciudadanos en liquidació que diria la liquidada però ben remunerada Soraya Sáenz de Santamaria. Per això, Iceta i el PSOE reneguen del republicanisme i de l’autodeterminació. Fins i tot, el baldufeta ballador es destapa al profetitzar que el proper president de la Generalitat serà d’ERC/PSOE o de JxCat.

2. CATALUNYA, UNA NACIO QUE NO ES NACIO. Els fets demostren que Iceta, a la seva edat personal i política, està obsessionat en ocupar càrrecs públics. Fa poc volia ser president del desprestigiat Senado espanyol. Ara vol presidir la Generalitat catalana. En el seu intent d’aconseguir-ho proposa collonades que es varen plantejar en el període immediatament posterior a la mort del dictador Francisco Franco. Una collonada es dir que Catalunya és una nació però, això sí, “una nació sense dret a l’autodeterminació” (???????????). Una altra collonada es definir Espanya com “una nació de nacions” (????????????).  Es a dir, Catalunya és com una nació que no és nació. Segons l’espanyol Iceta, la única i veritable nació és Espanya mentre que Catalunya no és una nació com Espanya. El mateix que diu l’inefable Manuel Valls, que no se sap si es republicà espanyol o monàrquic francès.

3. JOAQUIM NADAL: ICETA ES UN EMBOLIC. Un personatge de la Catalunya contemporània, com l’historiador i polític Joaquim Nadal, que va militar en un PSC que ja no existeix, parla d’Iceta a www.vilaweb.cat. Diu: “El gran problema de Miquel Iceta com a primer secretari i com a candidat del PSC és que és tan hàbil que, a força de donar voltes sobre si mateix, s’acabarà fent un embolic. Quan hagi donat tantes voltes i estigui lligat, haurà de decidir com es desembolica per tornar a recuperar espais de credibilitat més enllà de l’oportunisme concret de recuperar els vots que es van perdent per les cantonades d’un Ciutadans en crisi. Els vots que han passat de l’espai de les esquerres cap a Ciutadans són vots molt malejats, són difícilment recuperables per un model de catalanisme transversal, perquè se sentirien doblement enredats. ‘M’has convidat a un viatge cap a la dreta per defensar les meves essències i ara em tornes a demanar un viatge cap al centre per defensar un model integrador’”.

 

 

 

Comparteix aquesta entrada