O debat provincià d’investidura, o Puigdemont…

281

Negociar investidura a Espanya a canvi de Govern tripartit autonomista a Catalunya

“Puigdemont te la paraula” és el títol d’un implacable article d’opinió d’Agustí Colomines publicat a www.elnacional.cat. Segueix la seva conclusió final…

 

1. LA INVESTIDURA DEBILITA L’INDEPENDENTISME. “S’aproxima un temps de reorganització, per tant. Puigdemont té l’oportunitat de reconstruir un espai de centreesquerra independentista, fidel al moviment que va fer possible l’1-O, que no el fossilitzi, i que es preocupi més de Catalunya que de la governabilitat de l’Estat. Que no renunciï a l’Estat propi a canvi d’engrunes. Cal que sigui un grup que tingui la valentia de fer foc nou a casa, a l’administració catalana, i que jubili un seguit de polítics que només són el que són per la protecció dels presos convergents. Per ampliar el suport independentista cal demostrar que s’està disposat a canviar les coses de veritat. Cal ser un reformista revolucionari. El debat sobre la investidura de Pedro Sánchez és provincià i debilita l’independentisme. Potser beneficiarà ERC, perquè l’ajudarà a recollir el vot de la dreta autonomista, però res més. Serà un miratge. L’independentisme només creixerà si socialment és fort i políticament troba una fórmula organitzativa que abandoni les velles formes de fer política. Si Puigdemont ho vol, serà”.

2. L’AUTONOMISME MÀGIC D’ERC. Dues aportacions mes a les consideracions de Colomines. La primera queda sintetitzada en el títol d’un post a www.avantguarda.cat: “Ai ERC ai. Investidura a Espanya a canvi de tripartit autonomista a Catalunya”. La segona… L’ERC de Tardà, Rufián, Sol, Torrent, Vilalta, Aragonés amb el suport de diaris espanyols com La Vanguardia i El Periódico acusen a JxCat de propugnar un independentisme màgic… pero ara resulta que aquests acusadors practiquen  l’autonomisme màgic amb amb el borbònic PSOE dels Gal, del 155, afinador de fiscals i de federalisme bluf.
 

Comparteix aquesta entrada