Vetlla de reflexió i pregària a Montserrat en solidaritat amb els represaliats

522

Una vetlla de reflexió i pregària en solidaritat amb els represaliats per l’u d’octubre es celebrarà aquest dissabte, 5 d’octubre, de 20 a  22 h a Montserrat.

1. VETLLA ABANS DE LA SENTÈNCIA. La Lliga Espiritual de la Mare de Déu de Montserrat anima a participar en aquesta convocatòria.  “Davant de la imminència de la sentència del judici que ha vist encausats dotze líders polítics i socials en relació al procés d’autodeterminació català, cristians de diverses procedències  i sensibilitats han demanat al monestir de Montserrat que volgués acollir una vetlla de pregària i de reflexió, en solidaritat amb els empresonats i els exiliats catalans per motius polítics”. Afegeix: “Fem nostre el prolongat patiment de les seves famílies durant aquests dos llargs anys, i també ens solidaritzem amb les nombroses persones que pateixen una injusta presó preventiva que, com ha dit el papa Francesc, constitueix una forma de pena il·lícita oculta”.

2. DENUNCIA DE LA GUERRA BRUTA. La vetlla, per uns, és sobretot una denuncia contra la violència. Contra la  repressió institucional i policial que provoca el clam del que volen aquesta gent que truca de matinada. Contra la caverna mediàtica que manipula el secret de sumari i no respecta la presumpció d’innocència. Contra el terrorisme, també el terrorisme d’estat practicat pel sinistre GAL que encara espera una condemna del Govern i de la cúpula del PSOE. Contra la guerra bruta. Contra les clavegueres de l’estat.

3. COMPROMÍS SOLIDARI. La vetlla, per altres, és sobretot un compromís solidari a favor dels drets i de les llibertats de totes les persones i de tots els pobles, inclòs el poble català.  A favor dels exiliats, presos i perseguits polítics catalans i de tot el món. A favor de la democràcia, la llibertat, la solidaritat, la sobirania de cada nació, inclosa la nació catalana.

4. DEFENSA DE LA LLIBERTAT. Un règim polític no és gran per la seva força repressiva… “Una nació  es considerada gran quan defensa la llibertat, com va fer Abraham Lincoln; quan genera una cultura que permet als seus homes somiar amb plenitud de drets pels seus germans i germanes, com va intentar fer Martin Luther King; quan la lluita per la justícia i la causa dels oprimits, com va fer Dorothy Day en el seu interessant treball; sent fruit d’una fe que es fa diàleg i sembren la pau, a l’estil contemplatiu de Merton”. Son paraules del papa Francesc en la seva visita al Congrés dels Estats Units d’Amèrica. Paraules aplicables a tots els pobles, des dels més grans als més petits.

5. BENEÏTS ELS QUE VISITEN ELS PRESOS. Cadascú dels reunits a Montserrat  reflexionarà o pregarà de manera humana i evangèlica cercant l’Esperit que penetra el cor de les persones… dels exiliats, dels presos, dels perseguits… dels jutges, dels carcellers… Es un Esperit amb vocació d’enfortir els qui nés pateixen. Un Esperit de llibertat, bondat, misericòrdia, humanitat. Al cap i a la fi i segons el missatge de l’Evangeli, el Déu de Jesús beneeix als que son a la presó i als que visiten els empresonats… i maleeix als que no visiten els que estan a la presó. No hi ha equidistància possible.

Comparteix aquesta entrada