Suport de La Vanguardia espanyola a ERC per frenar l’independentisme

438

La Vanguardia -diari espanyol i anti sobiranista català- dona suport a ERC  amb l’objectiu de frenar i liquidar l’independentisme.

 

1. LA TRAMA DE LA VANGUARDIA. La Vanguardia és una trama configurada, entre altres elements, per la borbònica família dels Godó, les vinculacions amb la Caixabank fugada, el sector espanyolista de l’Opus, els lligams amb el poder del règim monàrquic que s’auto qualifica de constitucionalista en versions PP i PSOE. Un PP cada vegada més irracionalment centralista. Un PSOE que no ha federat absolutament res ni des del govern ni des de l’oposició, i que renuncia al republicanisme.

2. LA VANGUARDIA CONTRA EL SOBIRANISME. L’objectiu de La Vanguardia es liquidar l’independentisme democràtic i pacífic. Això explica els seus elogis tòpics i forassenyats a Alfredo Pérez Rubalcaba, personatge que va condecorar al sinistre comissari José Manuel Villarejo amb la “cruz al mérito policial con distintivo rojo” i que va voler acabar amb el president Carles Puigdemont, ciutadà lliure a Europa. O els elogis a José Borrell, personatge que vol mantenir la política de Barrionuevo  i Vera, condemnats pel terrorisme d’estat dels GAL, que sosté que els colonitzadors només varen matar quatre indis, que anima a desinfectar Catalunya del virus sobiranista…. com si ell no fos sobiranista… espanyol. O els elogis a un personatge ploramiques i histriònic com Miquel Iceta que utilitza impúdicament la mort de Rubalca per fer campanya electoral.

3. LA VANGUARDIA CONTRA PUIGDEMONT. La Vanguardia està interessada ara en donar suport a les candidatures municipals i europees d’ERC amb l’objectiu de desmantellar  l’independentisme. La seva opció és el vell Ernest Maragall a qui anima a menystenir un eix central sobiranista configurat amb JuntsxCAT liderat per Quim Forn, pres polític, i Elsa Artadi. Un Maragall ben disposat a pactar amb la demagoga i ambigua Ada Colau i amb Jaume Collboni, el candidat del PSOEPSC, còmplice i impulsor del 155 repressor. La  Vanguardia, a les europees, es contraria al candidat Puigdemont, exiliat com un dia va estar exiliat un altre president de Catalunya, Josep Tarradellas.

4. VOTAR CONTRA LA VANGUARDIA. De tota manera La Vanguardia, com els antics diaris de paper, ja no son el que eren. Continuen dependent de les subvencions públiques, oi Ada Colau?,  però han perdut el monopoli de la informació i de l’opinió. Estan desbordats per les xarxes socials i, sobretot, pels bons diaris digitals més creïbles que els diaris de l’establishment. Tant es així que moltes raons avalen la decisió de votar el contrari del que defensen diaris com La Vanguardia.

Comparteix aquesta entrada