Col·lectiu Claris denuncia “marro” entre Colau i el multimilionari Slim

306

El col·lectiu d’advocats Claris denuncia els lligams entre Ada Colau i el multimilionari mexicà Carlos Slim, gran amic de Felipe González (a la foto) i un dels homes més rics del món, segons la revista Forbes.

1. VINCULACIÓ AMB EMPRESES PRIVADES. El Col·lectiu Claris explica que el projecte d’empalmar Trambaix i Trambesòs, de la Plaça Francesc Macià a la de les Glòries, és adoptat amb entusiasme per Ada Colau. Els seus propietaris són des de la seva fundació empreses privades, no entitats municipals. Entre els principals accionistes hi figuraven: Globalvia (controlada per Fomento de Construcciones y Contratas i Bankia), Moventia (empreses com Sarbus, Safa, Casas…) i Alstom.  FCC (Fomento de Obras y Contratas, de les germanes Koplowitz) en controlava més del 50%.

2. MULTIMILLIONARI SLIM PRIVILEGIAT. El Col.lectiu Claris assegura: “Des de fa pocs anys Carlos Slim, mitjançant societats inversores com Carso, ha comprat totes les accions de FCC. L’amo de Trambaix i Trambesòs és el multimilionari mexicà Carlos Slim”. El Col·lectiu Claris denuncia a la fins ara alcaldessa: “El propòsit manifestat per Colau és que les obres d’empalmar Trambaix i Trambesòs es pagaran amb diners públics de l’Ajuntament amb un cost que seria de més de 200 milions d’euros. Però l’explotació seria cedida gratuïtament a les empreses de Carlos Slim amb l’argument de que ja coneixen el funcionament del tramvia”.

3. AQUÍ HI HA MARRO. La conclusió de Claris és aquesta: “El sentit comú diu que la solució del transport públic a la Diagonal és un metro de punta a punta i, mentre això no sigui possible, un bon servei de nous autobusos elèctrics que reforcin la xarxa actual d’autobusos convencionals. Però Colau estima Slim i li vol regalar el tram de Francesc Macià a Glòries. Quant d’amor! O potser quant de marro que hi ha aquí sota!”

 

Comparteix aquesta entrada