La Germandat de Poblet molt preocupada pels presos polítics

454

La Germandat del Monestir Cistercenc de Santa Maria de Poblet també expressa la seva preocupació pels presos polítics catalans.

1. La Germandat de Poblet manifesta en l’editorial de la seva revista publicada aquests dies de Nadal: “La societat és plural i té punts de vista diferents, fins i tot en qüestions radicals. El que sembla, però, un sentiment àmpliament compartit que depassa la normalitat social i crea un profund malestar és la situació dels presos per decisions polítiques, en reclusió sense judici des de fa molts mesos. A tot plegat s’hi afegeix les peticions de penes completament exagerades i unes acusacions que no es corresponen amb el que molts han vist en la realitat. Tornem a insistir en la necessitat del diàleg sincer i en l’abandonament de la via judicial per resoldre un conflicte polític de primer ordre, tal i com van dir els bisbes catalans en la seva declaració”.

2. Aquestes paraules són especialment significatives si es te compte com el president de la Germandat, Cristòfol-A. Trepat, escriu referint-se a Catalunya, que “el monestir és un símbol de la història del país i de la seva construcció nacional”.

3. Trepat parla en un altre article sobre diverses qüestions actuals. Una d’aquestes qüestions és la situació social i política de Catalunya. Ho fa des d’una perspectiva plural, cívica i eclesial. Insisteix: “En l’editorial de la revista de la Germandat hem procurat sempre induir al diàleg institucional i a defugir la via judicial per resoldre un conflicte de naturalesa política”. La Germandat sintonitza amb la postura expressada per les abadesses i abats de Catalunya, entre els que figuren els de Montserrat i Poblet, i l’episcopat català, a favor del respecte i promoció dels drets i les llibertats de les persones i dels pobles. Evidentment, Catalunya és un poble amb entitat nacional.

Comparteix aquesta entrada