Suport del Papa a la vaga de fam per una justícia justa

342

El Papa Francesc es solidaritza amb vagues de fam per una justícia justa. Ja ho ha fet amb Marco Pannella i amb altres persones que n’han fet a favor d’una justícia justa.

1. Marco Panella (1930/2016), històric líder del Partit Radical italià, és un dels grans defensors dels drets civil i humans en aquest segle. A l’any 2014 va fer una vaga de fam per denunciar la vida dels detinguts a les presons del seu país.

2. El Papa Francesc va decidir parlar per telèfon amb Panella. Això ho feu en una conversa d’uns vints minuts. Francesc es va interessar per l’estat de salut de Panella i li va dir: “Jo també l’ajudaré contra aquesta injustícia i parlaré del problema amb els detinguts”.

3. Francesc acull nombroses persones que fan vaga de fam. Alguns exemples. Un sacerdot proper a Jorge Bergoglio i tres companys mes varen fer una vaga de fam per donar suport a la dirigent social argentina Milagro Sala empresonada a Jujuy. Els regidors veneçolans José Vicente Garcia i Martin Paz feren una vaga de fam davant del Vaticà per demanar la mediació papal davant el Govern de Nicolás Maduro. L’opositor cubà Guillermo Fariñas va comunicar al Vaticà que feia una vaga de fam a favor dels drets i les llibertats de les persones i dels pobles.

4. Ara i aquí, la vaga de fam començada pels diputats Jordi Sánchez i Jordi Turull, a qui el règim espanyol els hi va impedir ser candidats a la presidència de Catalunya, ha de ser explicada al Papa Francesc.

 

Comparteix aquesta entrada