Abraçada entre mossèn Dalmau i el bisbe Casanova

630

El “progre” mossèn Josep Dalmau, 92 anys, i el bisbe Romà Casanova, 62 anys, considerat “conservador”, s’han vist i abraçat en una trobada a la rectoria del petit poble de Gallifa.

1. Josep Dalmau es un home profundament cristià i amb forta consciència cívica. Ha actuat tota la vida, també ara, sempre pacíficament, per ser fidel a l’Evangeli alliberador de Jesús i per una Església lliure de nacionalcatolicisme i d’estructures caduques. S’ha mogut en zones fronteres eclesials i doctrinals. Ha lluitat, també ara, per la llibertat, solidaritat, democràcia de tots els pobles. Per la sobirania i independència de Catalunya. Activista, inquiet, perseguit per la dictadura, incomprès per un sector de l’episcopat. Ha donat mil voltes per tot arreu. Però en els darrers temps és assetjat per malalties  que l’immobilitzen. No és queixa. Resisteix gràcies a la seva força d’esperit i de cos. Passa hores i hores assegut en una cadira de rodes a la rectoria de Gallifa.

2. Mossèn Dalmau rep moltes visites. De creients i d’agnòstics, de gent d’ideologies diverses. Escolta i mira els visitants, calla, somriu. S’expressa amb el seu somriure silenciós i la seva mirada. Expressions d’agraïment, serenitat, esperança, felicitat.

3. Mossèn Josep Dalmau ha rebut la visita de Romà Casanova, bisbe de la diòcesi de Vic a la que pertany la parròquia de Gallifa. El bisbe hi ha anat aprofitant el bateig d’un infant de nom Aniol en l’esglesiola romànica del poble. Bisbe i mossèn han estat junts una bona estona en un matí xafogós de juliol. Han compartit un got d’aigua fresca. La trobada ha estat molt cordial. Paraules d’ànim del bisbe Casanova. Somriure silenciós d’agraïment per part de mossèn Dalmau. Bisbe i mossén s’han acomiadat amb una abraçada. Una llarga abraçada.

Comparteix aquesta entrada