Marcel Joan, col·laborador del gran bisbe Carrera, a la Generalitat

229

Marcel.li Joan Alsinella (1959), un fidel col·laborador del gran bisbe Joan Carrera (1930-2008), és el nou director general d’Afers Religiosos de la Generalitat.

1. Marcel Joan té una densa biografia de caràcter cristià, eclesial, cívic, universitari i periodístic. Característiques seves són la discreció i l’eficàcia, l’activisme, el compromís amb l’aggiornamento del Vaticà II i amb les legítimes reivindicacions nacionals de Catalunya.  

2. El nou director general d’Afers Religiosos és un dels impulsors del Grup Sant Jordi de Defensa i Promoció dels Drets Humans que fou creat per Joan Carrera, un dels grans bisbes catalans contemporanis. El bon bisbe Joan és l’inspirador principal d’’Arrels cristianes de Catalunya”, document emblemàtic de l’episcopat català que defensa la llibertat i els drets de les persones i dels pobles, inclosa Catalunya com a nació, segons la Declaració dels Drets Humans i la Doctrina Social de l’Església.

3. Marcel Joan és el sisè responsable d’Afers Religiosos de la Generalitat que ha estat la primera que, a tot l’estat, va crear aquesta direcció general perquè les autoritats catalanes eren conscients del paper que també avui juguen les confessions religiosos. Les persones que s’han responsabilitzat d’Afers Religiosos han exercit la seva tasca de manera satisfactòria segons els dirigents de les diverses confessions religioses existents a Catalunya. Són Ignasi García Clavel, Montserrat Coll, Jordi López Camps, Xavier Puigdollers i Enric Vendrell.

4. Vendrell va escriure aquest tuït el passat diumenge: “Sabent que dimarts vinent el Govern aprovarà el meu cessament, vull compartir amb vosaltres aquestes paraules de St Pau llegides a l’Eucaristia d’avui: “les coses que veiem passen, però les que no veiem duren per sempre”.

Comparteix aquesta entrada