Borrell: “El meu projecte és el de Barrionuevo” (condemnat per terrorisme d’estat)

233

El ministre José Borrell assegura (13/09/1998) que defensar José Barrionuevo (ministre d’Interior) i Rafael Vera (secretari d’estat de seguretat), condemnats per terrorisme d’estat, forma part del seu projecte de futur.

1. IMPLICATS AMB ELS GAL. Les paraules de l’espanyol José Borrell són aquestes: “La solidaritat amb aquests companys va irrenunciablement unida al nostre projecte de futur”. Paraules d’especial gravetat. Foren dites immediatament després de que Barrionuevo i Vera fossin condemnats per la seva implicació amb els GAL (Grupos Antiterroristas de Liberación). Grups armats parapolicials espanyols que practicaren la guerra bruta o terrorisme d’estat. També són paraules d’especial gravetat perquè Borrell era llavors el candidat del PSOE a la presidència del Govern espanyol. La seva candidatura va fracassar com tantes altres actuacions d’un personatge pedant i que menysprea sistemàticament els adversaris polítics.

2. DESINFECTAR CATALUNYA. Tenint en compte el seu projecte polític i la seva trajectòria personal no ha de sorprendre que Borrell faci ara afirmacions estrafolàries contra les persones i la convivència. Afirmacions com les de que cal desinfectar Catalunya per curar-la de la malaltia de l’independentisme i que Catalunya està a la vora de l’enfrontament civil.

3. REBEL.LIO INSTITUCIONAL. Dirigents destacats com el desinfectador José Borrell, Felipe González, Joaquín Almunia, Alfonso Guerra i José Bono assistiren a una concentració (il·legal?) davant de la presó de Guadalajara on Barrionuevo i Vera hi van d’ingressar (25/02/2003). El llavors candidat Borrell va dir: “La concentració de Guadalajara és un acte cívic, la gent expressa la seva emoció, afecte i solidaritat amb els condemnats. No és un aldarull que pugui interpretar-se com un acte de rebel·lia institucional o desacatament a la justícia”. Són paraules que haurien de tenir en compte el jutge Pablo Llarena, l’Audiencia Nacional, el fiscal general de l’estat, el Govern espanyol, el propi Borrell i els seus amics del PP, C’s i SCC.

 

 

 

 

Comparteix aquesta entrada