Els “novios de la muerte” contra el pacífic Papa Francesc

466

El Govern espanyol dels “novios de la muerte” ha signat un contracte per vendre armament a la monarquia dictatorial d’Aràbia Saudíta, anant en contra de les crides del Papa Francesc a favor de la pau i de denuncia del negoci armamentista

1. Els ministres Maria Dolores de Cospedal (Defensa), Rafael Català (Justicia), Juan Ignacio Zoido (Interior) i Iñigo Méndez de Vigo (portavos) varen cantar “El novio de la muerte” es l’esperpèntica Setmana Santa espanyola que no te res a veure amb la figura de Jesús de Natzaret. Dies després assistien, sota la presidència reial de Felipe VI, fill del rei imposat pel dictador Franco, i del príncep hereu saudí Mohamed bin Salmán, a la signatura de venda d’armes al règim de Riad, cinc corbetes per valor de 2.000 milions d’euros i la construcció d’una base naval militar a Aràbia Saudí.

 2. Aràbia Saudíta, país bon germà d’Espanya a nivell de les seves cúpules,  és un règim sistemàticament denunciat per ignorar els drets humans i per la seva actuació en la guerra al Iemen on ja han mort 10 mil persones. Tortures, inclosa la flagel·lació i l’amputació de membres, discriminació contra les dones, les minories i els homosexuals són constants. A l’any passat es varen executar 147 persones a Aràbia Saudíta.

 3. El règim borbònic constitucional espanyol, que tan pregona el compliment de la legalitat, viola la legislació europea. La Unió Europea prohibeix la venda de material militar a qualsevol país que participi en un conflicte armat i que pugui inutilitzar-se per cometre violacions greus del Dret Internacional humanitari.

 4. La postura del Reino de España xoca frontalment amb les crides del Papa Francesc a favor de la pau i en contra del negoci armamentista. “Insto –diu sovint Francesc- a la comunitat internacional a posar fi al comerç d’armes que provoca tantes vides innocents (…) Es una absurda contradicció parlar de pau, negociar de pau i alhora promoure o permetre el comerç d’armes (…) La violència no cura el mon que pateix. Respondre a la violència amb violència condueix a terribles sofriments”.

Comparteix aquesta entrada