Salm 94: els tribunals prevaricadors seran destruïts

504

Els Salms són pregària cristiana des de la condició humana, i el Salm 94 anuncia la destrucció dels tribunals prevaricadors.

1. La prevaricació és un delicte que es comet quan una autoritat, un jutge o un funcionari públic dicten una resolució arbitrària en un afer administratiu o judicial, sabent que la resolució és injusta. La plataforma “Querellants per la República”, formada per advocats i professionals del dret, prepara una denuncia contra Pablo Llarena, jutge del Tribunal Suprem, per prevaricació.

2. El Salm 94 ajuda al creient a dirigir-se des de la seva condició humana, que comparteix amb els agnòstics, al Déu de justícia. L’home pregunta a Déu: “Fins quan els malvats, Senyor, fins quan s’alegraran del seu triomf, i els amics de males arts es vantaran, proferint paraules insolents?”.

3. El creient, assetjat per adversaris, deixa constància que la seva fortalesa ve de Déu: ”Qui s’alça a defensar-me contra els injustos? Qui es posa a favor meu contra els amics de males arts? Si no m’hagués defensat el Senyor, ja em veia habitant en el silenci del sepulcre”.

4. El salmista planteja la qüestió crucial i definitiva: “Et pots avenir amb un tribunal corromput, que inventa delictes en nom de la llei? Un tribunal que es conjura contra la vida del just i condemna a mort l’innocent?”.

5. El creient confia en Déu: “El Senyor ha estat el meu castell; el meu Déu, la meva roca de refugi. Ha fet caure damunt d’ells els maleficis, els destruirà amb el mateix mal que tramaven; el Senyor, el nostre Déu, els destruirà”.

 

Comparteix aquesta entrada