Si fos gibraltareny rebutjaria dependre d’Espanya

456

Si fos gibraltareny rebutjaria dependre d’Espanya al veure com el règim espanyol maltracta Catalunya.

1. La sobirania del territori britànic de Gibraltar és reclamada pel règim espanyol. Pel franquisme i els seus Principios del Movimiento que va jurar el pare del rei Felipe VI. Per la monarquia borbònica i la seva Constitució interpretada de manera sectària pels Governs del PP, PSOE i els seus còmplices. El règim espanyol pot fer els plantejaments més oportunistes que vulgui. Parlar de sobirania, cosobirania, traves econòmiques… Però un gibraltareny rebutjarà sempre dependre d’Espanya al veure com el règim espanyol maltracta a Catalunya ara i des de fa tres segles.

2. Gibraltar no vol que la seva llengua oficial, l’anglès, sigui menyspreada com el català ho és pel règim espanyol.

3. Gibraltar no renuncia a l’autodeterminació com el règim espanyol vol que Catalunya renunciï a un dret com aquest que està per damunt de qualsevol Constitució.

4. Gibraltar no renuncia a convocar referèndums, com els que ha celebrat en els darrers anys.

5. Gibraltar no vol que Espanya envií milers de policies i amenaci amb l’actuació militar com fa a Catalunya com a resposta al plantejament del seu Govern i del seu Parlament.

6. Gibraltar no vol que la seva ciutadania pacífica i desarmada sigui reprimida com va succeir el dia del referèndum català davant els ulls del món.

7. Gibraltar no vol que el Govern espanyol impulsi fugida d’empreses del seu territori com ha fet a Catalunya.

8. Gibraltar no vol que se li pugui aplicar el destructiu 155 com es fa a Catalunya.

9. Gibraltar no vol que els seus governants, parlamentaris, polítics i ciutadans siguin perseguits, exiliats i empresonats sense procés ni sentència.

9. Gibraltar apel·la al dret d’autodeterminació. El democràtic Regne Unit organitza al 1967 un referèndum. Participen només els gibralterenys, no els britànics. El 99,64% dels votants expressa a les urnes la voluntat de continuar sota sobirania britànica.

10. Les autoritats gibraltarenyes convoquen un referèndum al 2002. “¿Aprova el principi de que el Regne Unit i Espanya comparteixin la sobirania de Gibraltar?”. Gibraltar rebutja la proposta de cosobirania amb Espanya amb el 99 % dels votants.

Comparteix aquesta entrada