Petició al bisbe de Girona perquè intercedeixi pels presos polítics.

435

Feligresos de parròquies, com les de Sant Martí de Palafrugell i Sant Vicenç de Regencós, recullen signatures per demanar al bisbe de Girona, Francesc Pardo, que intercedeixi per l’alliberament immediat del presos polítics catalans

 

1. Els signants de la carta afirmen: “Els responsables de l’Església han d’animar constantment a que els catòlics incideixin en la política des dels seus valors. La Doctrina Social de l’Església no formula programes polítics, però enuncia principis bàsics, valors necessaris i actituds adients per tal que la vida política, econòmica i social transiti ver la civilització de l’amor amb la que els catòlics estem compromesos”.

 

2. Raonen: “És d’esperar una unitat del catòlics en els principis fonamentals i els valors essencials. És plenament legítima la pluralitat de posicionaments entre catòlics en qüestions pràctiques i operatives de l’aplicació d’aquests principis a cada realitat, en cada temps i en cada territori o circumstància”.

 

3. Quant el sobiranisme, deixen clar: “Sobre la independència de Catalunya, la posició dels catòlics pot ser plural. Ni en el sí ni en el no està en joc cap principi essencial de la doctrina catòlica. No s’ha pretendre imposar cap unitat política dels catòlics en aquesta qüestió, si bé cal promoure un respecte a cada comunitat , a la seva idiosincràsia, a la seva llengua, a la seva cultura, a la seva economia”.

 

4. Els signants del document precisen: “Altra cosa és si el que està en joc és la llibertat o l’exercici dels drets humans. Aquí topem amb principis essencials i la resposta catòlica, si vol mantenir el caràcter de catòlica, només pot ser del costat de la llibertat i els drets humans. A la Doctrina Social hi trobem moltes pistes sobre què comporta aquest posicionament. Els qui creuen que quan l’Església es posa en aquest tema fa “política” és perquè no situen el que està passant a Catalunya en aquest terreny de drets i llibertats”.

 

5. La petició al bisbe és aquesta: “Els feligresos demanen al bisbe un pronunciament públic, inequívoc i categòric exigint  l’immediat alliberament dels presos que ja fa massa dies estan privats de llibertat i dels drets bàsics fonamentals. El seu empresonament provisional és intolerable i es tracta d’una autèntica  tirania  sota la qual es poden cometre terribles abusos. sentint-nos enormement preocupats i impotents davant la situació que es viu al nostre país en els darrers mesos i sobretot amb l’ injust empresonament preventiu dels nostres representants”.

 

Comparteix aquesta entrada