Ara és l’hora de votar el president Puigdemont

540

PerCatalunya.cat ha elaborat un editorial sobre les eleccions del 21 de desembre amb aquest títol: ” Eleccions 21D: Ara és l’hora de votar el president Puigdemont”.

Aquest dijous 21 de desembre els catalans estem cridats –per primera vegada aquesta crida no la fa el president de la Generalitat– a unes eleccions il·legítimes organitzades per Mariano Rajoy amb el suport dels seus socis del PSOE i Ciudadanos. La convocatòria d’eleccions es va produir paral·lela a la dissolució del Parlament de Catalunya decretada pel president espanyol juntament amb la destitució del govern de Catalunya.

L’atac a Catalunya i a les seves institucions no va finalitzar aquí i el braç judicial de l’Estado español va actuar ràpidament i el fiscal Maza va instar a la investigació dels membres del govern, dels Jordis i de càrrecs dels Mossos d’Esquadra amb el major Trapero al capdavant. Aquesta ofensiva, com tothom ja coneix, ha acabat amb presos polítics i amb bona part del govern català exiliat a Brussel·les.

 Els partits independentistes van començar a organitzar-se i finalment tots tres van decidir presentar-se a les eleccions, malgrat els dubtes inicials de la CUP. Tot i que el president Puigdemont era partidari d’una llista única la victòria de la qual servís per consolidar la República Catalana, finalment Esquerra Republicana i la CUP van decidir no sumar-s’hi i fer les seves pròpies llistes. El president Puigdemont ha el·laborat una llista amb la majoria de consellers i ben nodrida de membres de la societat civil –la de veritat, no l’enganyifa de Sociedad Civil Catalana– per mantenir l’esperit de la llista unitària que va intentar impulsar.

Carles Puigdemont a les seves intervencions als actes de Junts per Catalunya  i l’entrevista a TV3 amb Vicent Sanchis, Josep Rull i Jordi Turull als debats i altres candidats com Elsa Artadi –una de les sorpreses positives d’aquesta campanya– han mantingut un to digne i institucional que ha fet que Junts per Catalunya estigui en condicions segons totes les enquestes de guanyar aquestes eleccions, essent la força amb més legitimitat per plantar cara al Club del 155.

En aquest sentit, no podem parlar d’eleccions normals on el més important sigui el model educatiu, econòmic o sanitari –ja en tindrem temps de parlar d’això a fons quan es convoquin eleccions constituents i es allà on caldrà posar-nos d’acord per respectar totes les sensibilitats– sinó que hem de parlar d’eleccions il·legítimes on el missatge que cal transmetre a l’Estado Español i al món és que els catalans volen fer retornar el govern legítim amb el president Puigdemont al capdavant, tombar el 155, treure els presos polítics de la presó i començar a construir la República, consolidar-la i convocar eleccions constituents per debatre quin model de país volem els catalans sense injerències del Constitucional ni de Tribunals estrangers.

Si es produeix una victòria independentista, tot el que no passi per la restitució de Carles Puigdemont com a president serà utilitzat per l’Estado español per intentar dividir l’independentisme i vendre la imatge que aquestes són unes eleccions autonòmiques normals i que simplement s’ha format un nou govern. D’aquesta manera, Mariano Rajoy, Pedro Sánchez i Albert Rivera guanyarien malgrat l’enèssima derrota a les urnes.

És per això que, respectant a qui decideixi votar Esquerra Republicana o la CUP, PerCatalunya.cat demana el vot per Junts per Catalunya, la llista que encapçala el President legítim Carles Puigdemont.

Comparteix aquesta entrada