Els espanyols La Vanguardia i El Periódico no fan vaga

602

Els espanyols La Vanguardia i El Periódico, submisos a la imposició aliena del 155 contra Catalunya, s’han negat a fer vaga aquest 8 de novembre. En contrat, els diaris catalans El Punt/Avui i l’Ara, entre altres, han decidit no arribar als quioscos ni als subscriptors per l’aturada de país.

1. L’aturada de país ha estat a favor de l’alliberament dels presos polítics, inclosos el president de Catalunya i els consellers del seu Govern que es troben a l’exili o a la presó. També és a favor de la recuperació de les institucions catalanes i de la República. L’aturada, a més, ha estat en contra de la repressió i del cop d’estat del Govern espanyol que cristal·litza en l’aplicació de l’article155 de la Constitució que converteix Catalunya en una nació ocupada. La Vanguardia i El Periódico passen d’aquesta aturada solidaria i reivindicativa.

2. La Vanguardia i El Periódico tampoc s’han adherit al manifest “Amb el govern legítim de Catalunya” signat per 22 mitjans de comunicació. El Govern legítim és el presidit per Carles Puigdemont, sorgit democràticament de les eleccions i del Parlament, dissolt a la força per Mariano Rajoy.

3. Ambdos diaris espanyols són lliures, aparenment, de fer el que fan i de deixar de fer el que deixen de fer. Però, lectors i subscriptors també són lliures d’actuar en conseqüència

Comparteix aquesta entrada