Rajoy/Erdogan reprimirà als bisbes, sacerdots i monges que votin l’1-O

240

Mariano Rajoy, amb l’estil dictatorial del president turc Erdogan, reprimirà als bisbes, abats, sacerdots, religiosos i monges favorables al referèndum d’autodeterminació i que votin el 1 d’octubre.

1. Els bisbes catalans reclamen en un comunicat el respecte als drets de les persones i dels pobles com estableix la Doctrina Social de l’Església.

2. Els abats de Poblet i Montserrat reclamen en un altre comunicat el respecte a “les llibertats d’expressió democràtica, la convivència social i el respecte als drets individuals i del nostre poble”.

3. Mes de 300 sacerdots signen una declaració a favor del referèndum. “Els sotasignats, preveres i diaques al servei de les comunitats catòliques de Catalunya, moguts pels valors evangèlics i humanístics que representem i empesos per l’amor sincer al poble que volem servir, estem en sintonia amb els nostres bisbes, els quals reiteradament han afirmat el caràcter nacional de Catalunya i consideren que ‘convé que siguin escoltades les legítimes aspiracions del poble català’. MANIFESTEM que, valorant totes les circumstàncies que han portat a la convocatòria per part del Govern de la Generalitat d’un referèndum d’autodeterminació el proper 1 d’octubre i davant la impossibilitat de pactar les condicions per a dur-lo a terme de forma acordada, considerem legítima i necessària la realització d’aquest referèndum. CONVIDEM els catòlics i tots els ciutadans de Catalunya a reflexionar sobre la importància dels actuals esdeveniments i a votar en consciència en exercici del dret fonamental que té qualsevol persona a expressar lliurement les seves posicions. Vista la dificultat existent d’un diàleg serè i constructiu entre totes les parts, ens hem sentit moralment obligats a fer sentir la nostra veu en aquesta hora decisiva per al futur immediat de Catalunya i Espanya.

4. Els monestirs femenins també fan pública una declaració conjunta. “Davant la situació tan greu del nostre poble, les abadesses i priores dels monestirs femenins catalans de Sant Pere de les Puelles, Sant Daniel de Girona, Sant Benet de Montserrat, Santa Maria de Vallbona de les Monges i Santa Maria de Valldonzella, com a deixebles de Jesucrist i compromeses amb el nostre poble: EXPRESSEM el nostre rebuig a l’ús de la força i a la vulneració dels drets del govern i del poble català. DONEM SUPORT a totes les persones que defensen els drets legítims de la llibertat d’expressió, de la democràcia i de l’autodeterminació perquè totes les veus del poble català puguin ser escoltades. PREGUEMA per tot el que estem vivint, amb el desig que prevalgui la serenitat, el respecte i la pau”.

5. Nombroses entitats cristianes també fan pública una declaració. “Les entitats cristianes sota-signants, tot recollint l’anhel i preocupació de les comunitats catòliques de Catalunya, expressem el suport a les institucions catalanes, i el rebuig a les últimes actuacions de l’Estat espanyol contra la democràcia i l’estat de dret. RECORDEM, d’acord amb la doctrina social de l’Església, que els bisbes catalans han afirmat reiteradament que ‘convé que siguin escoltades les legítimes aspiracions del poble català, per tal que sigui estimada i valorada la seva singularitat nacional’ i ‘defensem la legitimitat moral de totes les opcions polítiques que es basin en el respecte de la dignitat inalienable de les persones i dels pobles’. FEM UNA CRIDA a sumar-nos a les mobilitzacions pacífiques, cíviques i democràtiques convocades arreu del país en defensa de les nostres institucions i acompanyar-les també amb la pregària pels país i els seus drets”.
SIGNEN: Grup Sant Jordi de Drets Humans, Justícia i Pau, Vedruna Catalunya, Escola Pia de Catalunya, Fundació Claret, Lliga Espiritual de la Mare de Déu de Montserrat, Junta Directiva de la Unió de Religiosos de Catalunya, Fundació Hospitalitat de la Mare de Déu de Lourdes, Fundació d’Escoles Parroquials de Barcelona, Equips de la Pastoral Política i la Comunicació, Moviment de Professionals Catòlics, Capítol de Barcelona la Fundació Centesimus Annus Pro Pontifice, Justícia i Pau Catalunya, la Fundació Educativa Dominiques del Pare Coll (FEDAC), l’Escola Pia de Catalunya, La Salle Catalunya, els Missioners Claretians de Catalunya, els Maristes de Catalunya, de la Fundació Joan Maragall, de Cristianisme i Justícia, de la Fundació Jesuïtes Educació, la Confederació Cristiana d’Associacions de Pares i Mares d’Alumnes de Catalunya, la Universitat Ramon Llull, la Pastoral Obrera de Catalunya, L’Església Evangèlica de Catalunya, Associació Uniesco per al Diàleg Interreligiós o Moviment De Cristians De Pobles I Comarques de Catalunya.

Comparteix aquesta entrada