PREGÀRIA X CATALUNYA. Sí al referèndum i sense rancúnia

585

Nou text de la sèrie “Pregàries X Catalunya” redactada per mossèn Cinto Busquet. Un cristià i qualsevol persona amb sentit cristià pot expressar-se a favor del referèndum i sense rancúnia.

Desvetlleu les consciències, Senyor, dels nostres conciutadans que encara no han assumit la legitimitat i la necessitat del referèndum convocat per al proper 1 d’octubre. Que siguin molts els qui expressin el seu parer de forma responsable, i així puguem girar full i començar una nova etapa de les relacions entre Catalunya i Espanya, on la confiança i el respecte mutus siguin els trets d’una nova conjuntura més justa i més equilibrada.

Il·lumineu, Senyor, els qui s’entesten a negar la nostra personalitat jurídica com a poble, i criminalitzen els nostres governants i els nostres representants amb raons obsoletes. No els guardem rancúnia, però estem cansats d’haver de veure com els nostres drets són trepitjats i d’aguantar un Estat altiu i tan poc capaç d’entendre el sentiment nacional del nostre poble.

Doneu-nos paciència i perseverança, i no permeteu que triomfin els qui es creuen amb el dret d’ignorar-nos i de menystenir-nos. I per damunt de tot, Déu nostre, que tot plegat ens ajudi a eixamplar els horitzons i viure en uns paràmetres de convivència més humans i fraternals.

Comparteix aquesta entrada