Pregària per Catalunya. La sobirania és bona per a tots, no una amenaça

213

Cristians porten nou mesos en xarxa per pregar pel procés vers el ple reconeixement de la sobirania nacional de Catalunya.

1. El promotor d’aquesta iniciativa cívica és mossèn Cinto Busquet. Aquest sacerdot considera que caldrà intensificar la pregària i el compromís pel país en les properes setmanes. Les pregàries setmanals escrites durant aquest temps queden penjades en la pàgina web www.cintobusquet.cat. Tothom, cristians i agnòstics, pot accedir a aquest web. Inclòs, per exemple, l’arquebisbe castrense, Juan del Rio. L’arquebisbe ha assistit al nomenament de nous sergents a Talarn. En la seva intervenció ha reivindicat l’afany de construir un món de pau on brilli la veritat, la justícia i la llibertat i ha fet una crida a “estimar i defensar sempre a Espanya”.

2. Els textos que configuren totes aquestes pregàries es basen en el respecte a la llibertat de les persones i dels pobles, i també a la solidaritat entre persones i pobles. Tot plantejat segons els valors de l’Evangeli de Jesús i segons els criteris de la Doctrina Social de l’Església Católica.

3. La primera d’aquestes pregàries ha inspirat a totes les altres. Va penjar-se a la xarxa el 8 d’octubre del 2016, pràcticament un any just abans del referèndum del 1-O. Aquest és el text: “Pare bo, Vós voleu que tots els pobles visquin en la concòrdia i el respecte mutu dels respectius drets. Feu que els nostres governants tinguin l’encert de conduir-nos en la pau i el diàleg al ple reconeixement dels nostres drets nacionals i il•lumineu el cor dels governants d’Espanya, a fi que s’adonin que acceptar la sobirania del poble català no és una amenaça als seus interessos sinó un enriquiment per a tots els pobles hispànics. Us ho demanem a Vós, Pare misericordiós que teniu cura i vetlleu per al bé de tots els vostres fills, en nom de Jesucrist, el vostre Fill i Senyor nostre, que viu i regna amb Vós en la unitat de l’Esperit Sant, que és Déu, pels segles dels segles. Amén”

Comparteix aquesta entrada