L’unionisme s’arma amb el feixisme de José Antonio

632

L’unionisme espanyolista s’arma amb el tarannà ideològic i l’activisme del feixista espanyol José Antonio Primo de Rivera (1903-1936) contra el sobiranisme català democràtic i pacífic.

1. El Govern espanyol, amb la complicitat de partits unionistes i diaris subvencionats, intensifiquen la seva agressivitat contra el sobiranisme. Querelles, inhabilitacions, acusacions de promoure dictadura i cops d’estat, amenaces de que es farà tot el que calgui per impedir el referèndum. Aquesta agressivitat recorda el llenguatge de José Antonio en la seva defensa metafísica d’Espanya. “Creemos en la suprema realidad de España. Fortalecerla, elevarla y engrandecerla es la apremiante tarea colectiva de todos los españoles. España es una unidad de destino en lo universal. Esta unidad de destino se llamó y se llama España. Toda conspiración contra esa unidad es repulsiva. Todo separatismo es un crimen que no perdonaremos”.

2. “Estem disposats a impedir que es puguin arribar a posar urnes”, diu la franquista Maria Dolores de Cospedal, ministressa de Defensa. Els seves paraules recorden les de José Antonio: “No hay más dialèctica admissible que la dialèctica de los puños y de las pistolas cuando se ofende la justícia o la patria. El ser rotas es el más noble destino de todas las urnas”.

3. I tot això en nom de la Constitució espanyola… tal com és interpretada pel Govern espanyol i pel seu domesticat Tribunal Constitucional. Però… el Govern espanyol vulnera la Constitució quan no respecta els drets i les llibertats de les persones i dels pobles o nacions. El Govern espanyol vulnera la Constitució quan impulsa o permet les clavegueres de l’estat i la guerra bruta. El Govern espanyol vulnera la Constitució quan els seus ministres afinen fiscals. El Govern espanyol vulnera la Constitució quan controla al Tribunal Constitucional i la divisió de poders s’enfonsa. El Govern espanyol vulnera la Constitució que permet que entitats feixistes estiguin legalitzades com la Fundación Francisco Franco y la Falange. El Govern espanyol vulnera la Constitució…

Comparteix aquesta entrada