Episcopat inconstitucional

364

El Tribunal Constitucional, en sintonia amb l’unionisme, pot sentenciar que l’episcopat català és il.legítim i inconstitucional. La decisió del TC seria adoptada per unanimitat com a resposta al comunitat dels bisbes, aprovat per unanimitat, sobre la situació que viu Catalunya. Els bisbes propugnen, en síntesi, quatre tesis. 1) Apel·len al diàleg i al respecte mutu. 2) Reafirmen Catalunya com realitat nacional. 3) Demanen respecte a totes les opcions polítiques que defensen la dignitat de les persones, dels pobles i les legítimes aspiracions del poble català. 4) Resalten la necessitat d’eradicar la corrupció. Els bisbes no faran cas d’una sentencia condemnatòria del TC perquè consideren que l’Evangeli, la Doctrina Social de l’Església i la pròpia consciència prevalen sobre aquest tribunal.

Comparteix aquesta entrada