L’espanyol Rajoy i el veneçolà Maduro trenquen la democràcia

511

El veneçolà Nicolás Maduro comet un greu error, segons una editorial de La Vanguardia. Aquesta editorial pot aplicar-se a l’espanyol Mariano Rajoy. El diari dels Godó no ho fa. Però el lector pot fer-ho substituint només algunes paraules: Veneçuela, Tribunal Suprem i Maduro per Espanya, Tribunal Constitucional i Rajoy.

“Poques vegades un govern ha comés un error tan flagrant com el veneçolà (espanyol), després de la sentència del Tribunal Superior de Justícia (Tribunal Constitucional) que usurpava les funcions del Parlament del país (Parlament de Catalunya).… Demostració que el chavisme (rajoisme) ha trencat l’equilibri de poders, columna fonamental de l’estat de dret i de tota democràcia … Els jutges de l’alt tribunal (sistema judicial i Tribunal Constitucional) van assumir el poder de l’Assemblea Nacional (Parlament de Catalunya)”.

Hi ha, però, una gran diferència entre Veneçuela i Espanya. La fiscal general veneçolana, Luisa Ortega Díaz, s’oposa a la postura de Maduro que es contraria a l’estat de dret. No hi ha una Luisa Ortega Díaz a l’Estat espanyol. Els demòcrates veneçolans volen urnes, defensen el seu Parlament i demanen la dimissió del Tribunal Suprem. Els demòcrates catalans volen referèndum, defensen el seu Parlament i han de demanar la dimissió del Tribunal Constitucional. Els demòcrates espanyols haurien d’estar amb els demòcrates veneçolans i catalans.

Comparteix aquesta entrada