Ara persegueixen sobiranistes. Dedicat a gent d’ordre

580

El sistema judicial espanyol i el Tribunal Constitucional, qüestionat per la Comissió de Venècia del Consell d’Europa, persegueix avui als sobiranistes i condemnen a Artur Mas, Joana Ortega i Irene Rigau per actuar com demòcrates i sobiranistes. A qui perseguiran demà?

1. Demà i demà passat perseguiran, jutjaran i condemnaran a confederals, federals, autonomistes, centralistes, unionistes, a qualsevol demòcrata. A polítics, periodistes, tertulians pel simple fet de parlar o escriure, i que preconitzin més democràcia i més llibertat per les persones i els pobles.

2. Ja ho va deixar escrit Martin Niemöller (1892-1984), pastor luterà alemany que fou empresonat en els camps de concentració durant la segona guerra mundial. “Vaig guardar silenci” es el seu impressionant i ara ben actual poema a casa nostra.

3. Quan els nazis van venir a buscar els comunistes,
vaig guardar silenci
perquè jo no era comunista.
Quan van empresonar els socialdemòcrates,
vaig guardar silenci
perquè jo no era socialdemòcrata.
Quan van venir a buscar els sindicalistes
no vaig protestar
perquè jo no era sindicalista.
Quan van venir a buscar els jueus
no vaig protestar,
perquè jo no era jueu.
Quan van venir a buscar-me,
no hi havia ningú més que pogués protestar”.

4. Ara i aquí podria dir-se:
“Quan l’aparell estatal espanyol van venir a buscar els sobiranistes, vaig guardar silenci perquè jo no era sobiranista. / Quan van perseguir confederals, vaig guardar silenci perquè jo no era confederal. / Quan varen inhabilitar autonomistes, no vaig protestar perquè jo no era autonomista. / Quan varen venir a buscar gent d’ordre com jo, no hi havia ningú més que pogués protestar”.

5. Dedicat a gent d’ordre constitucional com Màrius Carol, Lluís Foix, Rafael Jorba, Enric Juliana, Joaquín Luna, Llàtzer Moix, Gregorio Morán, Antoni Puigverd, Sergio Vila-Sanjuán, José Antonio Zarzalejos… Ells comptaran amb el suport dels sobiranistes democràtics i pacífics. O potser, els sobiranistes estaran neutralitzats i, com diu el poema, no hi haurá ningú que pugui protestar per defensart la gent d’ordre constitucional.

Comparteix aquesta entrada