Pare Hilari Raguer: “Ser independentista és una virtut”

607

El pare Hilari Raguer, monjo de Montserrat i historiador, és autor del llibre “Ser independentista no és cap pecat”. Ara dona un pas més.

1. Hilari Raguer ès fa seva la idea que va exposar mossèn Antoni M. Oriol Tataret, autor del monumental llibre “Nació i Magisteri Pontifici”, al presentar el llibret de Raguer. Digué Oriol Tataret: “Ser independentista no és només que no sigui un pecat; és que és una virtut”.

2. Raguer ho deixa clar en una de les seves didáctiques i documentades col.laboracions periodístiques, ara a “Catalunya cristiana”. Ratifica que el Papa reconeixeria la República catalana i establiria relacions diplomàtiques. El seu argument és que el Vaticà reconeix un país o règim per realisme, fins i tot encara que un país o un règim no li agradi. Posa els casos del reconeixement de la repúbliques americanes independitzades d’Espanya i de les repúbliques comunistes de l’Europa oriental.

3. El pare Raguer també deixar clar que el dret d’autodeterminació no es una ideologia conjuntural. És un dret natural, reconegut per la Doctrina Social de l’Església, Argumenta la doctrina universal de l’Església indica que el quart manament, honorar pare i mare, exigeix també honorar la pàtria com un pare o com una mare. També afirma que cap autoritat humana pot dictar-me quina és la meva pàtria perquè és tracta d’una convicció que brolla del fons del cor. No es pot imposar la pròpia pàtria a un altre poble que ja la té.

4. Afegitó personal. Res ni ningú por imposar la seva pàtria. Cap Constitució, cap tribunal, cap govern, cap militar, cap mitjà de comunicació, cap caverna político-mediàtica-econòmica. 

(Text publicat a www.tribunacatalana.cat)

Comparteix aquesta entrada