Trump i Catalunya. Rahola noqueja a Juliana

545

Pilar Rahola, amb el seu plantejament nacional català, noqueja a Enric Juliana, amb el seu discurs nacional espanyol, al parlar de Donald Trump i Catalunya a 8TV.

1. Rahola és molt crítica amb Trump. Considera, però, que és un tipus hàbil que connecta amb la ciutadania. Deixa clar que cal conèixer i analitzar be la seva estratègia i el seu discurs per combatre’l de manera efectiva des de la democràcia europea i catalana.

2. Juliana, parlant ex càthedra, fa la brometa de que Rahola està seduïda per Tramp i pel poder. La periodista li para el peus i diu que o no s’ha explicat bé o que el seu interlocutor no ho entén bé. Juliana, picat pel fet de ser contestat i desconcertat per la rèplica de Rahola, sustenta que Trump intentarà desestabilitzar la Unió Europea però que el nucli fort de la UE intentarà mantenir una Europa estable evitant nous problemes. Profetitza que el procés català es veurà afectat perquè pot ser un factor desestabilitzador.

3. El plantejament julianesc és contradictori. Si Trump vol desestabilitzar a la UE més aviat aprofitarà el cas català com factor desestabilitzador. El que es un dels quatre directors adjunts de La Vanguardia, a més, no va dir res d’una qüestió bàsica. La manera de consolidar la democràcia, la llibertat, la solidaritat i la sobirania dels pobles és precisament amb més democràcia, més llibertat, més solidaritat i més sobirania.

4. Enric Juliana va quedar tant tocat que en la seva anàlisi aparentment objectiva va fer per dues vegades una consideració estrictament subjectiva. Va reconèixer que “Trump em provoca una certa repugnància”. Llenguatge més propi de la bona gent de la CUP.

Comparteix aquesta entrada