Polèmica taurina. El Papa és anti espanyol

566

Els espanyolistes acusen als sobiranistes catalans de ser contraris a les corrides de toros perquè són anti espanyols. El Papa Francesc també és anti espanyol perquè és contrari al patiment dels animals.

1. TORTURAR TOROS ÉS CONSTITUCIONAL. Hi ha espanyols que sostenen que ser contrari a les corrides és ser anti espanyol. Així es manifesten, per exemple, Javier Garcia Albiol (PP) i els magistrats del desprestigiat Tribunal Constitucional, inclosa la catalana Encarna Roca. Torturar toros és inhumà però és constitucional. La Constitució espanyola preval sobre l’humanisme universal.

2. PRECISIONS DEL CONSELLER VILA. La qüestió s’ha tornat a plantejar degut, entre altres causes, a unes declaracions del conseller Santi Vila al diari espanyolista “El País”. Vila ha reconegut després que imprecisions en el seu propi llenguatge i en la transcripció periodística han encès aquesta polèmica taurina. El conseller, en una tertúlia radiofònica a Can Basté, ha donat una bona estocada cívica a un defensor de les salvatges corrides com Albert Gimeno, periodista de “La Vanguardia” i bon amic del franquista Jorge Fernández Díaz. La tesi del conseller es que la tauromàquia agonitza gràcies a la creixent sensibilitat ecològica i del respecte a tots els éssers vius.

3. LA CRUELTAT AMB ELS ANIMALS ES CONTRARI A LA DIGNITAT HUMANA. Santi Vila fins i tot posa al Papa Francesc com autoritat ètica en aquesta matèria. El Papa escriu en el punt 92 de la seva encíclica “Lloat sigueu”: “La indiferència o la crueltat davant les altres criatures d’aquest món sempre acaben traslladant-se d’alguna manera al tracte que donem a altres éssers humans. El cor és un sol, i la mateixa misèria que porta a maltractar un animal no triga a manifestar-se en la relació amb les altres persones. Tot acarnissament amb qualsevol criatura és contrari a la dignitat humana”.

4. PAPA ANTI ESPANYOL. El Papa Francesc estima als animals. Ha estat fotografiat acariciant ovelles, coloms, gossos… Ell s’expressa en la seva encíclica radicalment contrari a torturar els animals, inclosos els toros. El Papa és anti espanyol, segons la lògica, per dir-ho d’alguna manera, espanyolista que fa del sofriment i la tortura dels toros una festa nacional. Quina festa! Quina nació! Quina Constitució!

Comparteix aquesta entrada