Interpretació sobiranista de Puigdemont d’una homilia del bisbe Omella

592

El president Carles Puigdemont fa una interpretació sobiranista de l’homilia de l’arquebisbe Joan Josep Omella a la missa de la festivitat de la Mercè

               Un dels paràgrafs de l’homilia d’Omella diu: “Moltes persones em pregunten com veig la situació social i política de la nostra terra catalana. Només demano que els governants juntament amb la societat civil (empresaris, intel·lectuals, educadors. juristes i tots aquells i aquelles que tenen alguna responsabilitat i influència social i política) treballin pel bé comú i per la construcció d’una societat més unida, més lliure i més justa. Per aconseguir-ho cal unir forces. Tots units podrem més que separats. No hauríem excloure ningú en aquesta tasca de crear ponts, d’atendre les demandes socials començant pels pobres i necessitats, d’establir àmbits de cultura, de formació en valors morals”.

               A qui o a què es refereix l’arquebisbe quan diu que “tots units podrem més que separats”? A la unitat d’Espanya? A la unitat del poble català en les seves legítimes reivindicacions nacionals?

               Puigdemont ha fet una interpretació de l’homilia d’Omella en un tuït amb el seu habitual llenguatge clar i català. Afirma: “L’arquebisbe Omella apel·la amb raó a treballar units per una societat més lliure i més justa. Junts per la llibertat i la justícia”.

               Un comentari a aquest diàleg entre l’homilia arquebisbal i el tuït presidencial. Fora bo en la actual situació política que els bisbes de Catalunya recordessin als catòlics, i en general a la ciutadania, que la Doctrina Social de l’Església defensa el respecte als drets i les llibertats de les persones i els pobles.

               (Text publicat a www.tribunacatalana.cat)

Comparteix aquesta entrada