El pregó alternatiu de la Mercè descol·loca a Colau i al tripartit espanyolista

560

               El pregó de la Mercé alternatiu a l’oficial de l’Ajuntament de Barcelona descol·loca a l’ex activista Ada Colau, al tripartit espanyolista (PSOE/PSC, PP, C’s) i aiatol·làs diversos. El pregó alternatiu està protagonitzat per Felip V, o millor Felipe (amb E d’Espanya), encarnat en la figura demolidora del còmic Toni Albà amb el suport del col·lectiu MoltesMercès. La cerimònia reial es farà al Pla de Palau a partir de les 19 hores del 22 de setembre amb participació de la Coronela i d’El Memorial Democràtic 1714, menyspreats per l’alcaldessa. En un vídeo promocional, Albà diu: “Què és #MoltesMercès?”, i comença a cantar “Qu’est ce que c’ést ce merdé”, la famosa cançó de la Trinca, i hi afegeix: “…preguntava l’alcaldessa, revolución 2016”. I conclou: “Qu’est ce que ce vous pensé?”. Aquest pregó és l’alternativa lliure, democràtica i sobirana al pregó oficial que l’Ajuntament podemita ha encarregat a l’escriptor Javier Pérez Andújar, col·laborador del diari espanyol “El País,” que ha titllat d’aiatol·làs als independentistes catalans democràtics i pacífics. Potser l’aiatol·là és ell. La imaginació, el bon humor i el compromís cívic desborden l’oficialitat encartonada de Colau, del seu nucli dur i del tripartit espanyolista. El ciutadà Carina Mejias, per exemple, ha demanat a l’alcaldessa que prohibeixi el pregó alternatiu. Una demostració més del tarannà antidemocràtic de l’ultra espanyolisme.

Comparteix aquesta entrada